06.12.2011: Monday Policy Tea-talk – un eveniment bilunar SAR

Societatea Academica din Romania a inceput seria de Monday Policy Tea-talk, luni, 5 decembrie, pe tema generala a educatiei si, in particular, pe proiectul de cercetare “Sistemele de asigurare a calitatii in invatamantul primar si gimnazial in Sud-Estul Europei: Ce merge in regiunea noastra?”. Proiectul a fost prezentat de Corina Murafa, lider de echipa, MA  Public Policy- Hertie School of Governance si se afla in faza de inceput, propunandu-si sa raspunda unor intrebari precum:

  • In ce masura sistemele de asigurare a calitatii in invatamantul primar si gimnazial din cele sapte tari in care se deruleaza proiectul reusesc sa impuna standarde de calitate adecvate? Daca nu o fac, care este cauza si cum poate fi remediat acest deficit?
  • Care sunt relatiile de responsabilitate si subordonarea (“accountability”) care se stabilesc intre actorii institutionali din sistem si care nu functioneaza, astfel incat calitatea educatiei scade?
  • Cum ar trebui sa transformam guvernanta in domeniul asigurarii calitatii in invatamantul primar si gimnazial astfel incat sa garantam educatie de calitate pentru toate categoriile socioeconomice, inclusiv cele dezavantajate?

Dezbaterea a avut loc la sediul SAR, fiind moderata de presedintele SAR, Alina Mungiu-Pippidi. Participantii au avut ocazia sa-si impartaseasca ideile pornind de la proiectul prezentat intr-un mod colegial, oferind un feedback informat in domeniul de interes.

Societatea Academica din Romania invita expertii in politici publice independenti si afiliati la o intalnire informala de doua ori pe luna, lunea la orele 16:00, cu scopul de a discuta research in progress din domeniul politicilor publice. Dorim crearea unei comunitati informale de politici publice care sa dezbata in mod profesional solutiile la problemele de politici cu care ne confruntam, care sa se informeze reciproc asupra cercetarii in curs si  care sa primeasca feedback asupra muncii lor sau solutii avansate in domeniul public din faza preliminara.

Scopul Monday Policy Tea-talk este de a reuni cercetatori care sunt dornici atat sa impartaseasca progresele inregistrate in aria lor de expertiza, cat si sa comunice si sa disece aceste teme alaturi de alti specialisti interesati de aceleasi subiecte. Credem ca evolutia cercetarii intr-un domeniu nu se poate realiza in mod izolat si ca parerile celorlalti si discutiile constructive conteaza si aduc plusvaloare in procesul de realizare al unui proiect, al unei lucrari etc. De aceea, SAR doreste sa creeze un mediu prietenos in care sa putem purta discutii relevante pentru participanti si sa inlesnim procesul de construire a unei comunitati profesionale reale, spre deosebire de cea a pseuroexpertizei din talk-showurile de televiziune.

Va asteptam la intalnirile noastre viitoare!

 

mie mi se pare ok asa. ramane sa vedem ce spune Alina referitor la suma de cofinantare a SAR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*