10.01.2012: Filmul “Where Europe Ends” realizat de Alina Mungiu Pippidi si Sinisa Dragin a fost difuzat la TVR 1

Filmul “Where Europe Ends” realizat de Societatea Academica din Romania si Mrakonia Film a fost difuzat Joi, 12 Ianuarie, orele 22:10 pe postul de televiziune TVR 1.

“Where Europe Ends” este un documentar de 50 de minute realizat cu sprijinul Black Sea Trust si Fundatiei Friedrich Ebert  despre consecintele extinderii Uniunii Europene pana la granitele cu Moldova si Ucraina.

Mai multe informatii despre film puteti gasi aici.

2 Responses to 10.01.2012: Filmul “Where Europe Ends” realizat de Alina Mungiu Pippidi si Sinisa Dragin a fost difuzat la TVR 1

 1. brod says:

  felicitări autorilor = un film excelent! mi-a plăcut foarte mult. de unde poate fi cumpărat sau (în cazul că acest lucru ar fi imposibil) ce altă soluţie există pentru cine doreşte să-l revadă?

  cu mulţumiri,

  bogdan burileanu

  • Yeon says:

   Consider tuotsi ca aceasta prevedere constitutionala este una benefica, intrucat instituie niste garantii impotriva abuzurilor pe care autoritatile le-ar putea comite.Am sa argumentez:Pe de-o parte este unanim recunoscut dreptul de proprietate ca un drept fundamental al omului. Pe de cealalta parte, legislatia penala instituie in favoarea tuturor cetatenilor o prezumtie de nevinovatie, prezumtie care consider eu ca este normal sa existe si sa poarte asupra tuturor cetatenilor, si nu doar din punct de vedere al legislatiei penale, ci din toate punctele de vedere. Orice persoana are dreptul sa fie considerata nevinovata pana la proba contrarie. Pana in acest punct, inlaturarea prezumtiei caracterului licit al dobandirii proprietatii nu ar inlatura si aceasta prezumtie de nevinovatie, caci, din cate am inteles din inregistrarea postata, autoritatilor le-ar reveni tuotsi sarcina de a proba caracterul ilicit, sarcina care insa ar fi una mai putin groaie fata de aceea a dovedirii unei fapte penale. Din punct de vedere juridic, totul este perfect armonizat!Insa de ce sa plateasca cetatenii pentru aceasta incapacitate a autoritatilor de a dovedi caracterul ilicit al averii? Este oare corect ca cetatenilor (*platitori de impozite) sa li se inlature din garantii doar pentru ca aparatul de stat nu este destul de eficient incat sa se ridice la rigorile probatorii stabilite de legea penala?In limita in care timpul va permite, as aprecia un raspuns din partea dumneavoastra. Va multumesc.Multa stima pentru tot ceea ce faceti si pentru ceea ce ati realizat pana in prezent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*