24-25.11.2011 Participarea SAR la Conferința Regională privind Combaterea Corupției în Educație în Estul Europei și Asia Centrală

Societatea Academică din România a participat la Conferința Regională privind Combaterea Corupției în Educație în Estul Europei și Asia Centrală, 24-25 noiembrie, Bratislava. Contribuția SAR la conferința, prin prezentarea și dezbaterea proiectului Coaliția pentru Universități Curate,  a fost salutată de participanți și inclusă în exemplele de bune practici privind inițiativele naționale pentru stimularea transparenței și integrității în învățământul superior.

Conferința face parte din Programul Global al Națiunilor Unite împotriva Corupției pentru Dezvoltarea Eficacității în sectoarele publice, cu precădere pe trei studii de caz lansate din 2010: educație, sănătate și apă. Instituțiile implicate în componenta de educație sunt Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Directoratul pentru Educatie (EDU) al Organizației Economice pentru Cooperare și Dezvoltare (OECD) și Institutul Internațional pentru Planificarea Educației din cadrul UNESCO (IIEP-UNESCO). 

Alături de organizațiile internaționale au mai participat și reprezentanți ai ministerelor educației din Moldova, Serbia, Ucraina, Austria, Azerbaijan și Muntenegru.

Conferința s-a axat pe trei aspecte importante: înțelegerea și contextualizarea corupției în educație din perspectiva problemelelor cu care se confruntă administrațiile publice din Europa de Est și Asia Centrală, identificarea riscurilor și problemelor concrete pentru dezvoltarea de politici publice și posibilități de intervenție și idei de bune practici implementate la nivelul instituțiilor publice și organizațiilor de dezvoltare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*