ACCEPT PLURALISM – un nou proiect SAR

SAR

Expulzarea cetatenilor romani de etnie roma din Franta a plasat problemele acestei comunitati pe agendele Guvernului Romaniei si cea a Uniunii Europene mai virulent ca niciodata. In acest context, la invitatia Comisiei Europene de a lua parte la evenimentul „Contribuţia fondurilor europene la integrarea populatiei Roma”, SAR a lansat astazi, 12 Octombrie, noul sau proiect ACCEPT PLURALISM. In fata celor peste 350 de participanti, Dl Laszlo Andor, Comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune a intarit inca o data angajamentul UE fata de integrarea romilor din Europa. Printre participanti s-au aflat oficiali politici nationali si europeni de rang inalt, reprezentanti ai ONG-urilor si ai media.

In discursul sau, Alina Mungiu Pippidi, Profesor la Hertie School of Governance din Berlin si Presedinte al Societatii Academice din Romania, a accentuat utilitatea granturilor mici pentru activitati de grassroot pentru integrarea roma. De asemenea, a pus in discutie inventarierea problemelor specifice comunitatilor si cresterea capacitatii acesteia de a elabora politici locale adaptate nevoilor sale. ACCEPT PLURALISM va contribui la intelegerea acestor probleme pornind de la toleranta fata de diversitatea etnica si modul in care aceasta se manifesta atat general, cat si in mediul scolar sau legat de participarea minoritatilor entice in luarea deciziilor publice.

ACCEPT PLURALISM este coordonat de European University Institute din Florenta si este finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7. Acesta este un proiect de trei ani care a adus laolalta 17 institutii partenere, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile, din 15 tari europene (14 state membre si Turcia). Pe parcursul proiectului, consortiul va explora caer sunt principalele probleme legate de discrusul privind toleranta la diversitate etnica la nivel european si national. Pentru a afla mai multe despre proiect puteti descarca pliantul proiectului sau sa vizitati website-ul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*