Acceptarea pluralismului în viaţa politică – participarea SAR la întâlnirea de lucru cu cercetători europeni la Budapesta

Societatea Academică din România a participat la cea de-a patra întâlnire de lucru a partenerilor din proiectul ACCEPT Pluralism – Toleranţă, pluralism şi coeziune socială: reacţii la provocările secolului 21 în Europa.

Proiectul este coordonat de Robert Schuman Centre for Advanced Studies (European University Institute) din Florenţa, Italia şi reuneşte 18 organizaţii academice şi ale societăţii civile din 17 ţări europene.

La întâlnirea care a avut loc la Budapesta în 8 şi 9 martie 2012 reprezentanţi ai organizaţiilor partenere au discutat o formă intermediară a rapoartelor realizate în cadrul proiectului în fiecare ţară despre provocările pe care le ridică toleranţa şi pluralismul în viaţa politică la nivel naţional, regional sau local. Documentele vor fi finalizate la sfârşitul lunii aprilie şi vor fi însoţite de materiale de tip policy-brief care vor înainta recomandări către stakeholderi cu scopul de a integra principiile toleranţei şi respectului în viaţa politică, atât în rândul societăţii civile, dar şi a partidelor politice şi autorităţilor publice.

De la debutul proiectului în martie 2010 până în prezent au fost publicate mai multe materiale de interes pentru cercetători şi societatea civilă din România:

Consultaţi situl ACCEPT Pluralism pentru lista completă a publicaţiilor şi evenimentelor din proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*