“Civic Society Anti-Corruption Response”, Croatia şi Kosovo (2008)

Proiectul derulat de SAR impreuna cu PSD Croatia si COHU Kosovo are drept scop intarirea capacitatii organizatiilor partenere de a derula proiecte de advocacy in domeniul anticoruptiei. Se urmareste intreg ciclul de formulare de politici de la cercetare pana la advocacy.

Croatia

  • Realizarea unui raport privind conflicte de interese si distribuirea acesteia in format electronic catre toti actorii interesati.
  • Organizarea unei conferinte internationale in Mai 2008 cu participarea tuturor partenerilor pentru prezentarea situatiei privind conflictele de interese, mecanismele ce pot fi utilizate pentru descoperirea acestora si implicarea societatii civile in proiecte care sa sporeasca gradul de responsabilitate a oficialilor publici.
  • Activitati de advocacy legate de campania “Yes for Parliament with Clean Hands” derulata de BURA inaintea alegerilor parlamentare. Campania a luat ca model Coalitia pentru un Parlament Curat. Activitati de consolidare a retelei de ONG-uri BURA coordonata de PSD – intalniri, evenimente publice, discutii, schimb de emailuri.

Kosovo

  • Realizarea unui raport privind conflicte de interese, eficienta instrumentelor statale de lupta impotriva coruptiei (inclusiv analizarea a doua proiecte de lege privind conflictele de interese si declaratiile de avere) si distribuirea acesteia in format electronic catre toti actorii interesati.
  • Organizarea unei conferinte internationale in Aprilie 2008 cu participarea SAR, COHU si MJAFT pentru prezentarea situatiei privind conflictele de interese, mecanismele ce pot fi utilizate pentru descoperirea acestora si implicarea societatii civile in proiecte care sa sporeasca gradul de responsabilitate a oficialilor publici.

Perioada de implementare: 1 ianuarie 2008 – 15 decembrie 2008

Finantator: NED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*