Conferinta comuna SELDI-ANTICORRP pe tema intensificarii eforturilor de advocacy ale societatii civile pentru combaterea coruptiei in sectoarele critice din Sud-Estul Europei

Cercetătoarea SAR, Valentina Dimulescu, a fost prezentă la conferința comună SELDIANTICORRP intitulată “Intensificarea eforturilor de susținere a organizațiilor societății civile pentru combaterea corupției în sectoare critice din Europa de Sud-Est: Folosirea Procesului de aderare la UE și metode de cercetare de ultimă ora”. Evenimentul a avut loc la Podgorica, Muntenegru între 29-30 octombrie, 2015.

Evenimentul a avut scopul de a reuni principalii actori locali și regionali și de a discuta cele mai bune metode de transformare a cercetării curente în domeniile anticorupției și bunei guvernări în politici și instrumente de susținere eficiente în Europa de Sud-Est. Participanții s-au concentrat pe rolul societății civile în evaluarea impactului măsurilor anticorupție curente și au accentuat nevoia unei colaborări mai strânse cu instituțiile publice, media și opinia publică extinsă. Participanții au remarcat importanța accesului neîngrădit la date și informații, de exemplu bazele de date cu informații referitore la contractele de achiziții publice, declarații de avere, audite financiare ale companiilor cu capital de stat, dar și rapoartele și recomandările Comisiei Europene.

În primul panel al conferinței s-au discutat metodele de transformare a cercetării curente în domeniile anticorupției și bunei guvernări în politici și instrumente de susținere eficiente, iar în cel de-al doilea participanții  au abordat chestiunea posibilelor metode prin care organizațiile societății civile pot să promoveze buna guvernare (prin cercetare și advocacy) în sectorul energiei din fiecare țară din Europa de Sud-Est.

Informații detaliate despre program, prezentările speakerilor și concluzii specifice pot fi găsite aici.

Poza stire

Poza stire 2

Poza stire 3

Poza stire 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*