Conferință de presă dedicată lansării Hărții corupției județene

Conferinta de presa_harta coruptiei locale

Societatea Academică din România și România Curată  au lansat miercuri, 15 aprilie la Reprezentanţa Comisiei Europene, Harta corupției județene și o analiză a stării actuale a corupției românești, tendințe, măsurători și studii de caz. La eveniment au participat Alina Mungiu-Pippidi, Mihai Goțiu, Daniel Befu, Simona Popescu, Valentina Dimulescu, Nicuşor Dan, Cristi Dănileț, precum și reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție, societății civile, ambasadelor din România și ai presei.

Harta corupției locale este o aplicație online interactivă care se adresează tuturor celor interesați de activitatea DNA și de fenomentul corupției manifestat la nivel de județ. Harta permite vizualizarea unei serii de informații referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA într-o manieră user-friendly.

Scopul acestei hărți interactive este acela de a facilita accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, dar și celor din mediul academic care doresc să analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)corupției și, nu în ultimul rând, al publicului larg la informații descriptive și ușor comparabile la nivel de condamnare individuală.

Harta corupției județene poate fi consultată online aici.

În cadrul conferinței de presă jurnaliștii Romania Curată au discutat și despre cazuri concrete de corupție pe care le-au investigat. De asemenea, au fost anunțați câștigătorii premiilor România Curată pentru anul 2014.

3 Responses to Conferință de presă dedicată lansării Hărții corupției județene

  1. vasile cireasa says:

    DNA pip, multe dintre aceste condamnari au fost RAFUIELI MAFIOTO-POLITICE, din perioada portocalie infloritoare 2006-2012, va scapa nuanta asta, de ce vreti sa fiti o trompeta in plus la manipularile de la orice pas, pe care vor unii sa le inghitim ? nu uitati un lucru, s-au dat la comanda condamnari dupa achitari, CEDO a confirmat aceste lucruri……….v-as ruga cu profesionalismul ce va caracterizeaza, sa analizati coruptii coruptilor portocalii , de ce sunt liberi(cu cateva exceptii), in timp ce prefecti, presedinti de cj portocalii, care luau dreptul la greu, care faceau dosare psdeilor, sunt liberi, foarte liberi, ba chiar mari politicieni curati ca lacrima?

  2. Adriana says:

    Este o initiativa laudabila intrucat creaza vizibilitate si transparenta asupra cazurilor de coruptie. Astfel si activitatea DNA va avea mai multa credibilitate.

  3. Bloguletz says:

    Coruptia prea des intalnita. Ar trebui sa se ia niste masuri in privinta asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*