22.10.2007: Consilii Judeţene Curate

Societatea Academică din România lansează proiectul „Îmbunătaţirea rolului de monitorizare al societăţii civile”, finanţat de Global Oportunities Fund (GOF), administrat de Ambasada Marii Britanii. Proiectul in cauza are menirea de a scoate la lumina conflictele de interese şi incompatibilităţile din zona administraţiei publice locale.

 

Cu toate ca sunt cunoscute pe plan local destule cazuri grave de incalcare a legii din partea alesilor locali, numai foarte rar acestea devin publice. Exista cazuri de acest fel care razbat in presa centrala, dar efectele nu sunt nici atunci cele asteptate. Mai exact, autoritatile competente nu fac vreun demers pentru ca situatiile de incalcare a legii semnalate sa fie eliminate. In aceste conditii, obiectivul proiectului este monitorizarea alesilor din cateva consilii judetene in ceea ce priveste incompatibilitatile si conflictele de interese.

La lansare vor participa Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, domnul Robin Barnett, domnul Cristian Diaconescu, vice-preşedinte al PSD, expertul anticorupţie doamna Laura Ştefan şi jurnalişti de investigaţie din presa locală. Cei din urmă vor prezenta felul în care se desfăşoară monitorizarea aleşilor locali în judeţele respective. Mai multe detalii despre proiect puteti afla de pe site-ul Romania Curata – www.romaniacurata.ro.

 

Conferinţa de presă de lansare va avea loc luni, 22 octombrie 2007, ora 14:00, la sediul GDS, din Calea Victoriei. 120.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*