11.03.2007: CPC-AE: “Amânarea alegerilor europene ar crea un precedent periculos”

Timişoara, 11 martie 2007

Coaliţia pentru un Parlament Curat-Alegeri Europene, reunită la Timişoara cu ocazia aniversării Proclamaţiei de la Timişoara, a aflat cu surprindere de intenţiile de amânare a alegerilor europene pentru o dată nedeterminata.

Membrii coaliţiei sunt de părere că singurele motive de amânare a alegerilor europene le furnizează tocmai clasa politică. Cerem aşadar tuturor celor care propun referendumuri să dea prioritate alegerilor europene faţă de oricare alte proiecte politice. Seriozitatea clasei politice se demonstrează prin respectarea unor angajamente deja luate, cum sunt cele legate de alegerile europene, a căror amânare ar crea un precedent periculos. Nu avem nici un fel de garanţie că nu vor exista alte proiecte concurente la o eventuală altă dată a alegerilor europene.

CPC-AE cere în consecinţă actualului guvern să nu amâne alegerile europene deja fixate, care să se desfăşoare în acelaşi timp cu cele din Bulgaria, aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii noştri europeni.

La întrunirea de la Timişoara a Coaliţiei pentru un Parlament Curat-Alegeri Europene au participat Alianţa Civică, Academia de Advocacy, Asociaţia Pro-Democraţia, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timişoara şi Societatea Academică din România.
Timişoara, 11 martie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*