22.06.2007: CPC-AE solicită guvernului fixarea urgentă a datei alegerilor europarlamentare

Coaliţia pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene (CPC-AE) protestează faţă de amânarea stabilirii datei alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi îndeamnă partidele politice să coopereze cu guvernul pentru a lua neîntirziat o decizie privitoare la alegeri.
Pentru buna desfasurare a oricarui proces electoral este necesar să existe un calendar previzibil pe baza căruia să se poată organiza campania electorala şi alegerile în cele mai bune condiţii, astfel încât să asigure corectitudinea şi încrederea în procesul electoral.

Prima amânare din acest an a alegerilor europene a fost lipsită de justificare şi a privat publicul de posibilitatea de a-şi exprima opţiunea cu privire la reprezentanţii României în Parlamentul European.

CPC-AE solicită guvernului să incheie aceasta stare de ambiguitate faţă de alegători, faţă de partidele politice şi faţă de partenerii europeni şi reaminteşte necesitatea de a remedia din timp gravele deficienţe de organizare care impietează regulat asupra corectitudinii procesului electoral.

Aceste prime alegeri europene ale Romaniei, deja grevate de problemele politice din prima jumatate a lui 2007 trebuie să constitutie o confirmare a statutului nostru european, a capacităţii României de a-şi îndeplini agajamentele ce decurg din calitatea de membru al Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*