Raport SAR 2011: “Dincolo de percepţii. A devenit guvernarea României mai integră după 2004?”

România şi Bulgaria au probleme în aderarea la spaţiul Schengen, cea mai importantă în ochii publicului fiind corupţia. Deşi ambele ţări s-au obligat să întărească statul de drept atunci când au semnat tratatul de aderare în 2005, totuşi, atât observatorii, cât şi indicatorii de guvernare bazaţi pe percepţie, precum  indicele de percepţie a corupţiei IPC sau indicatorii de guvernare ai Băncii Mondiale indică puţine îmbunătăţiri. Această lucrare explorează politici reale cu indicatori bazaţi pe fapte concrete pentru a identifica progresul din domeniu – sau lipsa acestuia – începând cu anul 2004 şi până în prezent.


One Response to Raport SAR 2011: “Dincolo de percepţii. A devenit guvernarea României mai integră după 2004?”

 1. NU CA AS PLANGE-O PE CEA CARE A OBTINUT IN MOD NEDREPT UN MANDAT DE MINISTRU AL JUSTITIEI SI UN MANDAT DE EURO-PARLAMENTAR [SI CARE S-A FACUT CA NU VEDE ,NU AUDE STRIGATUL DISPERARII MELE INCA DIN ANUL 2004],DAR SA VEDEM CUM FUNCTIONEAZA PE POST DE SANTAJIST MAFIA JUDICIARA INDREPTATA SPRE MONICA MACOVEI PENTRU CA ACEASTA SA NU CREEZE PROBLEME IN P.D.L.SI MAFIA J.A.I.-ULUI SA MEARGA MAI DEPARTE ,SI IMPLICIT SCHENGENUL! ?Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au facut publica, miercuri, motivarea deciziei civile numarul 726A, prin care fostul ministru al Justitiei Monica Macovei, a fost obligata sa ii plateasca senatorului Dan Sova daune morale de 10.000 lei, in urma unor afirmatii facute de aceasta. Fostul ministru al Justitiei a sustinut, la scoala de vara a PDL, in 2009, ca Sova face milioane de euro de pe urma contractelor cu statul pe care le-a obtinut ca avocat, uzand insa de calitatea si influenta de parlamentar. Judecatorii au sustinut in motivare ca Macovei nu si-a exprimat o opinie personala sau o judecata de valoare cu privire la Sova, ci a afirmat un fapt nereal despre acesta! “
  Blogul va este urmarit de mult !
  Blaga, atac la Macovei: “Dacă prin ceea ce faci cauţi să-ţi construieşti un nume, atunci lucrurile pot deveni periculoase”de Raul FLOREA , Postat la: 25.10.2011
  Declaraţiile din ultimele două săptămâni ale eurodeputatului Monica Macovei, precum şi noul Cod Etic pe care PDL l-a adoptat la propunerea sa agită din ce în ce mai mult apele în rândurile democrat-liberalilor.
  După ce în Biroul Permanent de luni o parte a liderilor din teritoriu au primit cu ironie propunerile lui Macovei, criticând mai multe prevederi pe care aceasta împreună cu vicepreşedintele Sever Voinescu le-au prezentat drept imperativ necesare, nucleul dur al partidului reacţionează la tensiunea creată.
  Ex-secretarul general al PDL, Vasile Blaga, iese la rampă aducând o critică indirectă atitudinii cu care Monica Macovei a prezentat Codul în cadrul BPN-ului.
  “Acest partid nu este constituit din mai multe cluburi. Nu e o adunare de cluburi, ci o structură constituită piramidal. Nu e în regulă să cauţi întruna fisuri. În loc să cauţi fisuri ar fi mult mai bine să le umpli. Dacă tot ceea ce faci e în nume personal, dacă prin ceea ce faci cauţi doar să-ţi constuieşti un nume, atunci e o problemă şi lucrurile pot deveni periculoase”, a precizat, pentru gândul, Vasile Blaga.
  Cât priveşte prevederile propriu-zise ale Codului de Etică, senatorul democrat-liberal s-a declarat drept un susţinător al întăririi criteriilor de integritate: “Un partid nu poate funcţiona cum trebuie dacă cei de la conducere nu au pârghiile de control necesare”.
  Codul aprobat săptămâna aceasta de conducerea PDL prevede posibilitatea excluderii din partid pentru membrii care au primit condamnări cu suspendare şi mută decizia de la nivelul Consiliilor de Coordonare la cel al Biroului Permanent.
  Pe lângă discuţiile tensionate din această săptămână, Monica Macovei a fost luată în vizor şi din cauza declaraţiilor referitoare la intenţia de a crea un nou partid. Cele mai dure critici i-au fost aduse din partea preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, care a acuzat-o de ipocrizie. Nici senatorii democrat-liberali nu s-au lăsat mai prejos. Săptămâna trecută, parlamentarii PDL au ironizat-o pe Macovei chiar de faţă cu premierul Emil Boc, căruia i-au propus ca eurodeputatul să fie numit în funcţia de trezorier al partidului.
  sym spune:
  24/10/2011 la 17:00
  Desi va admir si cred ca va zbateti in directia buna, imi pare rau sa spun ca dvs. pansati un pacient mort.
  PDL este plin-ochi de personaje dubioase. Oltean, Berceanu, Blaga, Udrea, Falca, Cezar Preda, Videanu, si multi, multi altii. Astia-s fruntea, in teritoriu e dezastru. Efectiv nu e mare diferenta intre PDL si PNL sau PSD. Liderul e mai spalat, si o mana de oameni, ca dvs. Restul sunt politruci certati cu legea si moralitatea si pusi pe imbogatit.
  Nu vad cum veti putea convinge electoratul ca veti produce un partid curat si spalat. Sau aveti de gand sa-i dati afara pe toti cu averi nejustificabile, cu vile si limuzine luate din salariile lor de bugetari? Adica aproape pe toti?
  Inteleg loialitatea dvs., dar cred ca va face captiva unei stari de fapt in realitate nesalvabile. Din nefericire asta va anuleaza eforturile. Trebuie pornit de la capat cu o alta constructie.
  Codul etic al PDL, o premiera pe scena politica
  Publicat în 24/10/2011 de admin
  Am adoptat astazi, in Biroul Permanent National, un document important: Codul etic. Este un obiectiv personal pe care l-am sustinut constant, iar astazi conducerea PDL l-a aprobat in unanimitate. Va fi pus in aplicare de comisiile de etica si de BPN.
  Este o premiera pe scena politica romaneasca. Acest Cod ridica standardele de integritate la un nivel mult mai inalt decat al celorlalte partide politice. In constructia acestui Cod ne-am uitat si la ce au celelalte partidele romanesti in statute, in coduri si am gasit numai generalitati, fara proceduri si mecanisme clare.
  Membrilor PDL li se aplica de astazi un set de norme pentru dezvoltarea carierei politice pe baza de etica si competenta profesionala. Cei care vor sa devină membri PDL trebuie, tot de astazi, sa raspunda unor criterii de integritate si moralitate.
  Codul etic se aplica tuturor, indiferent de functia, calitatea si vechimea avuta in partid.
  Desigur, urmeaza aplicarea, dar primul pas s-a facut, prin adoptarea acestor norme interne ale partidului.
  Substanta acestui Cod este urmatoarea: cand apar probleme de integritate (cu sau fara conotatie penala), partidul trebuie sa reactioneze printr-un mecanism clar, proceduri clare si in termen scurt. Si, daca membrii Comisiei de etica nu iau o decizie, o va lua BPN.

  http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/psd-a-dat-mana-cu-pdl-intru-slava-sri-daca-si-senatul-va-adopta-proiectul-care-modifica-legea-sigurantei-nationale-adoptat-tacit-de-camera-deputatilor-romanii-vor-fi-monitorizati-oricand-iar-ofiterii-sri-vor-deveni-procurori
  ULTIMELE COMENTARII
  • CAM TARZIU CU ASTFEL DE ARTICOLE IMPOTRIVA MAFIEI PARTIDELOR POLITICE!TRIBUNALUL BUCURESTI …
  ENE DRAGOS MARIAN 7 noiembrie 2011 11:18 0
  CAM TARZIU CU ASTFEL DE ARTICOLE IMPOTRIVA MAFIEI PARTIDELOR POLITICE!TRIBUNALUL BUCURESTI SECTIA A IVA CIVILA DOSAR NR. 41786/3/2010 TERMEN 07.XI.2011 PRECIZARE INTRODUCERE IN CAUZA A P.S.D. ,P.N.L., P.C. DOAMNA PRESEDINTE MONALISA NEAGOE, SUBSEMNATII ENE Dragos Marian personal si reprezentant al tatalui meu ENE NICANOR GEORGE, domiciliati în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1, Et.8.ap.45,sector 2, , în temeiul art.132 rap.la art. 134c.pr.civ..intelegem sa COMPLETAM SI INTREGIM ACTIUNEA SOLICITAND CITAREA P.S.D. P.N.L. SI P.C.,LA SEDIILE LOR NOTORII PARTIDE NECONSTITUTIONALE ,RAPORTAT LAACTIUNILE LOR POLITICE CARE NU MAI POT INSELA LA NESFARSIT ELECTORATUL SI NICI PUTEREA JUDECATOREASCA DACA CU ADEVARAT AR FI INDEPENDENTA !! SOLICIT ASADAR CITAREA Partidului Social Democrat cu Sediul central: Soseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, Bucuresti;a PARTIDULUI CONSERVATOR CU SEDIUL : Str.Muzeul Zambaccian Nr.17, Sector 1, BUCURESTI .;PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL Bd. Aviatorilor Nr. 86 Sector 1, Bucuresti.

  TRIBUNALUL BUCURESTI SECTIA A IVA CIVILA
  DOSAR NR. 41786/3/2010 TERMEN 07.XI.2011
  PRECIZARE INTRODUCERE IN CAUZA A P.S.D. ,P.N.L., P.C.

  DOAMNA PRESEDINTE MONALISA NEAGOE,
  SUBSEMNATII ENE Dragos Marian personal si reprezentant al tatalui meu ENE NICANOR GEORGE, domiciliati în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1, Et.8.ap.45,sector 2, , în temeiul art.132 rap.la art. 134c.pr.civ..intelegem sa

  COMPLETAM SI INTREGIM ACTIUNEA
  SOLICITAND CITAREA P.S.D. P.N.L. SI P.C.,LA SEDIILE LOR NOTORII PARTIDE NECONSTITUTIONALE ,RAPORTAT LAACTIUNILE LOR POLITICE CARE NU MAI POT INSELA LA NESFARSIT ELECTORATUL SI NICI PUTEREA JUDECATOREASCA DACA CU ADEVARAT AR FI INDEPENDENTA !!
  SOLICIT ASADAR CITAREA Partidului Social Democrat cu Sediul central: Soseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, Bucuresti;a PARTIDULUI CONSERVATOR CU SEDIUL : Str.Muzeul Zambaccian Nr.17, Sector 1, BUCURESTI .;PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL Bd. Aviatorilor Nr. 86 Sector 1, Bucuresti.
  DE CE SE DORESTE REVIZUIREA CONSTITUTIEI ? agentul securitatii Dan Voiculescu şi persoana de legatura a SECURITATII- principele Radu Duda încearcă să-l convingă pe Regele Mihai să ceară reinstaurarea monarhiei.Regele Mihai nu a jurat si nu va jura pe o constitutie republicana
  PARTIDUL CONSERVATOR ,PRIN EVREUL MASON DAN VOICULESCU, A ARANJAT CA ANTENA 1 SI ANTENA 3 SA INCHEIE CONTRACTE CU PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI PENTRU SUSTINEREA PERMANENTA INCA DIN ANUL 2009 A PRIMARULUI GENERAL ,REZIDENTUL SORIN OPRESCU .IATA DE CE TOT TIMPUL ANTENELE NU AU DORIT SA IMI IA NICI UN INTERVIU ,ASA CUM NICI REALITATEA NU A DIFUZAT NICI O INFORMATIE DESPRE CE SE INTAMPLA IN REALITATE IN PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI.
  Politicienii.monarhistii.de.prin PNTCD,P.N.L.,P.C.,SE.FOLOSESC..PRETEXTUL CA AR FI MONARHISTI PENTRU.A.NU.RESPECTA.CONSTITUTIA.SI.LEGILE.TARII.CEL. PUTIN.DIN.ANUL 1997. DE CE PRIMARUL SORIN OPRESCU [SPRIJINIT DE PONTA ,NASTASE,ILIESCUSI ALTI ASOCIATI LA JAFUL NATIONAL],A MUTAT SEDIUL PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI PE SPLAIUL INDEPENDENTEI DIN SECTORUL 6 AL CARUI PROPRIETAR ESTE TOCMAI EL ,FRATELE SI FIUL SAU IN REALITATE?IN AFARA SUMELOR DE BANI IMENSE OBTINUTE FRAUDULOS DE LA COLECTIVITATEA LOCALA DIN BUCURESTI CU COMPLICITATEA CONSILIERILOR P.S.D. ,T.S.D.,P.C. SI P.N.L.,P.D.L.SI P.N.G.,ACUM CAND OPINIA PUBLICA INTERNA CUNOASTE CAT DE CAT DATORITA DEZVALUIRILOR INIMOSULUI DAN DIACONESCU ACESTE DEDESUBTURI ,OPOZITIA SE PREFACE CA SCHIMBA FOAIA IN CEEA CE IL PRIVESTE PE CANDIDATUL INFRACTOR LA INCA UN MANDAT DE PRIMAR GENERAL ,SORIN OPRESCU !!!INCA DIN VARA ANULUI 2009AM ARATAT IN PRIMUL RAND CA SORIN OPRESCU VREA MUTAREA DIN REGINA ELISABETA NR.47 SECTOR 5 BUCURESTI,IN SPLAIUL INDEPENDENTEI SECTOR 6,PENTRU CA IN BIROUL JURISTILOR SEFI SE AFLA MICROFOANE INSTALATE DE SECURISTUL P.N.L.IFTIMOAIE CRISTIAN AL CARUI BIROU SE AFLA IMEDIAT DE D.G.J.C.L.AVAND PERETE COMUN…
  CUM AM TRIMIS ACESTE INFORMATII LA P.S.D.,T.S.D.,P.N.L.,P.C. IMEDIAT A FOST INFORMAT SORIN OPRESCU SPRIJINIT DE TOTI ACESTIA DIN MOMENT CE CONSILIERII P.S.D .SI P.D.L. AU DORIT SA DEA 2 MILIOANE DE EURO IN SCHIMBUL NETRANSMITERII FILMULUI COMPROMITATOR CU SORIN OPRESCU SI SLUGILE SALE,REGIE CE VA TINE CEL PUTIN UN AN SI JUMATATE DE ZILE !!!ZECI DE PROPRIETTI NEDECLARATE IN MOD ILEGAL D CATRE SORIN OPRESCU BAZANDU-SE CA PROPRIETATILE SUNT TRECIUTE PE ACELASI NUME CU FRATELE CU TITLU DE EXEMPLU VILA DE 3 ETAJE DIN SECTORUL 1 BUCURESTI :BARBU STEFANESCU DELAVRANCEA CONSTRUITA PE TERENUL LUI GHEORGHE GHEORGHIU -DEJ UNDE FIECARE [EL ,FRATELE SI FIUL AU CATE UN ETAJ IN PROPRIETATE] .DAR CE FACE OPRESCU SORIN CU PROPRIETATILE NEDECLARATE LA FISCUL DIN ROMANIA,MASINILE PUSE PE NUMELE RUDELOR SI PE NUMELE AMANTELOR,BUNURILE IMOBILIARE DIN PORTUGALIA GRECIA ELEVETI!!!!!CE SA MAI SPUNEM DE EURO SI DOLARII LUI SORIN OPRESCU [CARE A AVUT 4 SEDII DE CAMPANIE ELECTORALE NEDECLARATE]AFLATI IN CUTIILE DE VALORI DIN STRAINATATE PE NUMELE LUI SAU PE NUMELE AMANTELOR CARE LUCREAZA LA PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI!!CE SA MAI VORBIM DESPRE DELAPIDAREA SAVARSITA DE CATRE SORIN OPRESCU LA STADIONUL NATIONAL DENUMIT NATIONAL ARENA ,CARE NU ARE ACOPERIS RETRACTABIL DESI S-A PLATIT PENTRU ACOPERISUL EXISTENT DOAR IN PROIECTUL FACUT DE FIRMA GERMANA NU SI IN REALITATE!!! LA BELLU,SORIN OPRESCU A CONSTRUIT UN MAUZELOU PENTRU TATAL GENERAL DE SECURITATE !CU CARE BANI A CONSTRUIT OPRESCU TOATE ACESTEA? CU BANII OBTINUTI DIN FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL,SAU DIN MITA PUBLICA CERUTA BENEFICIARILOR DE DISPOZITII DE PRIMAR GENERAL PE LEGEA NR.10/2001??ANI ESTE O INSTITUTIE DE FATADA,CU ROL, POLITIC PENTRU ADVERSARII DE PARTID ,INSTITUTIE CARE CONSUMA PAGUBOS BANII BUGETULUI DE STAT FORMAT DIN BANII CONTRIBUABILILOR AMARATI !! PENTRU.A.CAPATA.UN.ASCENDENT.FATA.DE.U.E.,DECONSPIRATA.DE. SUBSEMNATUL,MAFIA.PARTIDELOR.POLITICE.SE. FOLOSESTE.IN.EXTREMIS.DE.NONAGENARULcu dizabilitati ,gangavul .EX.REGE,MIHAI SLUGA UNGARIEI si al AUSTRIEI ….ASTFEL.Parlamentul s-ar putea transforma, in 25 octombrie, in adunare constituanta. Si adunare constituanta fiind, ar putea schimba forma de stat desi constitutia nu permite acest lucru. =
  Catalin Predoiu ,Igas , Daniel ,Morar ,Papici , toti acesti responsabili pentru starea jalnica a justitie si administratiei inca din 2004si mai devreme chiar,trebuie sa fie demisi de urgenta !!! IN HOTARARILE JUDECATORESTI PE CARE LE DA, Justitia este influentata de politicul mafiot in proportii covarsitoare :
  I-MAFIA S.R.I.=15 %PROPORTIA DE INFLUENTA SE MAJOREAZA ADAUGANDU-SE PERMANENT SI INFLUENTA PARTIDELOR CU ACCENTE DICTATORIALE COALIZATE LA PUTERE SAU IN OPOZITIE
  II-MAFIA P.D.L.=30% ;
  III-MAFIA P.S.D.=35% ;
  IV-MAFIA P.N.L. ,P.N.T.C.D,U.D.M.R. ,EVREIME ,ALTE MINORITATI20%
  Justiţia, înlocuită cu SRI
  Iată cum sună amendamentul-bombă al PDL-istului Cezar Preda din propunerea legislativă privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul securităţii naţionale:
  “Art. 13 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art.13–(1) Ofiţeri anume desemnaţi ai Serviciului Român de Informaţii pot fi numiţi în calitate de organe de cercetare penală specială, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului şi cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competente să efectueze urmărirea penală în condiţiile şi pentru infracţiunile date în competenţa acestora potrivit Codului de procedură penală.
  (2) Organele de cercetare penală speciale ale Serviciului Român de Informaţii îşi desfăşoară activitatea sub conducerea şi supravegherea procurorului.
  (3) Pentru realizarea atribuţiilor prevăzute la alin.(1), în cadrul unităţii juridice a Serviciului Român de Informaţii se organizează şi funcţionează o subunitate specializată în care îşi desfăşoară activitatea ofiţerii care au calitatea de organe de cercetare penală speciale.
  (4) Serviciul desfăşoara sau îndeplineşte orice alte activităţi de aplicare a legii date în competenţa sa, potrivit legii.
  (5) Organele Serviciului Român de Informaţii nu pot lua măsura reţinerii sau arestării preventive şi nici dispune de spaţii proprii de arest”.
  La articolul 13 există şi alte modificări, multiple, în cazul în care asemenea prevederi ar intra în vigoare, atunci nemaiexistând noţiunea de viaţă privată sau „loc privat” pentru că organele statului ar putea penetra oricând acolo – prin orice mijloace – dacă procurorii ar suspecta că există o problemă care ar aduce atingere securităţii nationale (termenul “siguranţă” se vrea a fi înlocuit în proiectul de lege cu termenul “securitate naţională). Pe de altă parte, se poate observa cum legiutorul adaugă RISCUL ca oportunitate la temeiul legal al organelor statului de a solicita culegerea de informaţii, interceptarea şi înregistrarea “prin orice mijloace”. Ne întrebăm cum de au ajuns iniţiatorii acestui proiect la concluzia că riscul poate constitui un temei legal pentru încuviinţarea urmăririi, interceptării şi altor proceduri inserate în aceste noi prevederi supuse dezbaterii în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.
  Conform modificărilor din cuprinsul aceluiaşi articol 13, având în vedere aceste riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, inclusiv actele sau faptele ce decurg din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, „constituie temeiul legal pentru a se propune procurorului de către organele de stat cu atribuţii şi domeniul securităţii naţionale, în cazuri justificate, să solicite autorizarea efectuării unor activităţi în scopul culegerii de informaţii constând în: interceptarea şi înregistrarea convorbirilor şi/sau comunicărilor efectuate sub orice formă şi/sau a transmisiilor de date sub orice mijloace, căutarea unor informaţii, documente sau înscrisuri pentru a căror obţinere este necesar accesul într-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiec, ridicarea si repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informaţiilor pe care acesta le conţine, cât şi înregistrarea, copierea sau obţinerea de extrase prin orice procedee, instalarea de obiecte, întreţinerea şi ridicarea acestora din locurile în care au fost depuse; supravegherea prin fotografiere, filmare ori prin alte mijloace tehnice, efectuate sistematic în locuri publice sau efectuate în orice mod în locuri private; localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice; reţinerea, predarea şi percheziţionarea trimiterilor poştale; solicitarea sau obţinerea datelor referitoare la tranzacţiile financiare, precum şi a datelor financiare ale unei persoane”.
  Cu alte cuvinte, dacă “organele” văd în orice cetăţean un risc de a aduce atingere la securitatea naţională, acesta ar putea fi filat, ascultat, fotografiat, monitorizat, ar putea intra în casa lui SRI-ştii ca să pună camere de luat vederi, de înregistrare audio, ar prelua şi deschide corespondenţa şi scrisă şi electronică, iar viaţa persoanei s-ar transforma într-un Big Brother al serviciilor şi procuraturii.
  Toate modificările care se află cuprinse în propunerea legislativă sporesc la maxim puterile Parchetului General în combinaţie cu SRI, aruncând România înapoi, în perioada în care poliţia politică făcea din orice incomod un atentator la siguranţa statului şi un subminator al economiei naţionale.
  ASR Principele Radu. http://www.princeradublog.ro/jurnal/manifestul-regal/Publicat in: Jurnal data: 18.10.2011Share Manifestul regal
  În preajma aniversării de către Majestatea Sa Regele a vârstei de 90 de ani, vă readuc în atenție un document publicat pe 10 mai 2011 și care merită, cred, citit. Mai întâi pentru felul profund, echilibrat și convingător în care analizează rolul Coroanei în viața românească democratică și liberă, apoi pentru faptul că manifestul este gestul public a doi tineri intelectuali români, care au în spatele lor o întreagă generație strălucită care gândește și simte la fel
  ARGUMENTUL INSTITUŢIONALde Vlad Badea
  (3) Dimensiunea diplomatică a regalităţii
  Casa Regală a României a efectuat în fiecare an de la reîntoarcerea în ţară vizite externe pentru a susţine interesele României pe lângă politicieni influenţi, oameni de afaceri, organizaţii sau fundaţii non-profit din străinătate. Probabil cel mai clar exemplu de susţinere diplomatică este efortul benevol depus în perioada postdecembristă de Casa Regală a României pentru a determina guvernele statelor membre UE şi NATO să accepte ţara noastră în cadrul acestor organizaţii internaţionale de integrare şi, respectiv, apărare. Problema aderării la spaţiul Schengen a readus în discuţie posibilitatea implicării Casei Regale în activitatea de lobby internaţional, astfel că liberalii şi conservatorii au realizat de curând vizite la Palatul Elisabeta pentru a discuta cauza comună.
  NAȚIONÁL, -Ă, naționali, -e, adj. Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă; care este întreținut sau instituit de stat; (despre instituții de cultură) în care se vorbește limba națiunii respective. ◊ Șosea națională = șosea care leagă centrele importante ale unei țări și a cărei întreținere se află în seama administrației centrale. [Pr.: -ți-o-] – Din lat. nationalis, fr. national. Sursa: DEX ’98 |
  UDMR A PROPUS ELIMINAREA DIN CONSTITUTIE A SINTAGMEI ROMANIA ESTE UN STAT “NATIONAL”
  Băsescu: “Nu am cunoştinţă de închisori secrete” CIA
  Preşedintele României a spus că nu are cunoştinţă despre presupuse închisori secrete CIA pe teritoriul României într-un interviu pentru agenţia de presă the Associated Press. A cerut ca Roşia Montană Gold Corp. să publice mai multe informaţii despre proiectul minier controversat din Munţii Apuseni şi a subliniat că economia românească rămâne fragilă. AP notează: „Întrebat despre acuzaţiile din partea Consiliului Europei, că România a permis CIA să înfiinţeze o închisoare secretă unde persoanele suspectate de terorism au fost interogate şi eventual torturate, Traian Băsescu a declarat: «Ştim de critici, dar nu avem cunoştinţă de acest subiect»”.În interviul pentru AP realizat la Fairfax Hotel, unde este cazat, Băsescu a negat că relaţia apropiată cu Statele Unite a provocat tensiuni cu partenerii din Uniunea Europeană, spunând că România ar vrea să folosească moneda euro „cât mai curând”.Şeful statului român a vorbit şi despre proiectul controversat Roşia Montană. El „a apărat proiectul de exploatare a aurului în ţara sa, care a devenit un subiect controversat. Criticii se tem de impactul asupra mediului şi spun că sunt prea puţine informaţii despre proiect”, scrie AP.Băsescu a spus că compania din spatele afacerii, Roşia Montană Gold Corp., ar trebui să publice mai multe informaţii, dar afacerea ar trebui să meargă înainte, deoarece va crea locuri de muncă şi va susţine economia. El a menţionat preţurile ridicate ale aurului.”Publicul trebuie să ştie ce riscuri sunt generate”, a spus el. “Dar asta nu justifică amânarea proiectului.”
  Băsescu a vorbit cu the Associated Press după o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama. Preşedintele României a vorbit de asemenea despre importanţa relaţiilor strânse cu Washingtonul. Interviul a avut loc în ziua în care România a semnat un acord pentru a găzdui o parte esenţială a unui sistem de apărare antirachetă al SUA, care va consolida securitatea în Statele Unite şi în Europa, după părerea Băsescu.Preşedintele român a declarat că alianţa militară cu Statele Unite, inclusiv acordul de apărare anti-rachetă şi staţionarea trupelor americane pe teritoriul românesc, a dus la perioada cea mai sigură în istoria românească.
  IN LOC SA FIE UN PARTID CONFORM DENUMIRII PE CARE O POARTA ,ADICA SOCIAL SI DEMOCRAT , [ART.1(3) România este stat de drept, democratic şi SOCIAL ],Ponta incurajeaza politicile lui Traian Basescu si ale P.D.L.-ului,facand lobby pentru caromâni să plece din tara lor ,si sa fie primiţi pe piaţa muncii din Europa!
  SOCIÁL, -Ă, sociali, -e, adj. 1. Creat de societate, propriu societăţii; care este legat de viaţa oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau faţă de societate; care priveşte societatea omenească. 2. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenenţa la o anumită categorie socială, la un anumit grup social. [Pr.: -ci-al] – Din fr. social, lat. socialis.
  SOCIÁL adj. v. comunicativ, expansiv, prietenos, sociabil, volubil.
  sociál adj. m. (sil. -ci-al), pl. sociáli; f. sg. sociálă, pl. sociále
  SOCIÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de societate; propriu societăţii. Mediu ~. Progres ~. 2) Care aparţine unei anumite clase, unui anumit grup al societăţii. 3) Care este propriu unui grup de oameni. [Sil. -ci-al] /<fr. social, lat. socialis, it. sociale
  DEMOCRÁT, -Ă, democraţi, -te, adj., s.m. şi f. 1. Adj., s.m. şi f. (Adept) al democraţiei. 2. Adj. Democratic. – Din fr. démocrate.
  DEMOCRÁT, -Ă I. adj., s. m. f. (adept) al democraţiei. o ~ţi revoluţionari = ideologi şi militanţi ai revoluţiei burghezo-democratice, care au luptat consecvent pentru desfiinţarea iobăgiei şi lichidarea rânduielilor feudale; partid ~ = partid cu orientare democrată; ~-creştin = membru al unui partid democrat care adoptă principiile creştinismului. II. adj. democratic. (< fr. démocrate)
  Munca şi protecţia socială a munciiARTICOLUL 41CONSTITUTIE
  (1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.
  (2) Salariaţii au dreptul la măsuri de protecţie socială. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.
  (3) Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore.
  (4) La muncă egală, femeile au salariu egal cu bărbaţii.
  (5) Dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate.
  Dreptul la ocrotirea sănătăţiiARTICOLUL 34
  (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
  (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
  (3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.
  Conflictul Băsescu-Rege: misterul începe să se limpezească
  Atacul lui Traian Băsescu la fostul suveran a şocat pe toată lumea, acum cîteva luni, mai ales că nu a fost o ieşire de moment, ci debutul unei serii întregi de critici şi invective, dovedind luciditate şi premeditare. Ce are Traian de împărţit cu un personaj nonagenar, mai degrabă tragic prin existenţă, se vor fi întrebat şi încă se mai întreabă mulţi. S-ar putea ca la mijloc să fie vorba, însă, de o „măruntă“ confuzie: nu cu Regele ar putea să aibă actualul preşedinte un conflict, ci cu altcineva din familia acestuia. La ultima , Băsescu a reluat subiectul regele Mihai, deşi însuşi moderatorul Ion Cristoiu a recunoscut public că acesta nu figura printre temele convenite cu Palatul Cotroceni înaintea emisiunii de la B1 TV. Foarte interesant, însă, Băsescu pare să tragă tot mai puternic în ultima vreme nu atît în fostul suveran, cît în ginerele său, Radu Duda. A făcut-o şi în emisiunea sus pomenită, acuzîndu-l că batjocoreşte Constituţia ş.a.m.d. Există şi alte informaţii care ar putea explica aversiunea lui Băsescu faţă de Casa Regală, pe care el însuşi le face publice: „Bietul ex-rege nu-şi dă seama că a fost împins într-o partitură, dar e problema dînsului în relaţia cu domnul Voiculescu, cu PSD-ul, PNL-ul (…). Ex-regele Mihai a devenit un personaj implicat într-un joc politic generat de Voiculescu şi PSD şi PNL”, a spus Băsescu. Şi a punctat, apoi, esenţial: „Vrea să fie domnul Duda domn’ preşedinte, Alteţa… joacă şi el un rol. E un actor care joacă un rol atribuit, probabil că n-are nici foarte exact simţul ridicolului”. Băsescu nu a spus, din păcate, pe cine bănuieşte că i-a atribuit acest rol lui Duda. Ar fi fost interesant… Să fie, asta, cumva, adevărata temere a preşedintelui? Să ştie Băsescu ceva mai mult decît alţii despre mişcările, interne ori externe, din culisele politicii? Nu e deloc exclus. Băsescu ştie sigur, spre exemplu, că există o relaţie foarte stranie, secretă, între Dan Voiculescu şi familia regală. Încă din 2006, magnatul a avut întîlniri discrete cu fostul suveran, în casa acestuia, iar la scurtă vreme după asta a intervenit ruptura deplină între Băsescu şi Mihai. Şeful statului a explicat într-un interviu că relaţia s-ar fi deteriorat după ce fostul suveran a refuzat să mai participe la Ziua Naţională, după 2006. Mai probabil, însă, l-a enervat apropierea ex-suveranului de „soluţia imorală”. Voiculescu a continuat să aibă întrevederi de taină cu regele, una consumîndu-se, în 2009, chiar la Castelul Peleş. Legături de asemenea încă neelucidate deplin a avut, cu familia regală, celalălalt mogul antipatizat de preşedinte, Dinu Patriciu. Nu se poate spune cu precizie ce au urmărit miliardarii mai sus pomeniţi prin întîlnirile cu membrii familiei regale. Un lucru e sigur. Nici pînă azi nu a fost lămurit misterul candidaturii prezidenţiale a lui Radu Duda la Preşedinţie, în 2009, cu binecuvîntarea socrului. Cine l-a susţinut, l-a finanţat şi i-a asigurat logistica necesară? Şi cine a decis, brusc, că ar fi mai bine ca acesta să se retragă din cursă, înţelegînd, parcă, faptul că nu momentul potrivit, încă? O retragere „cu părere de rău, dar cu speranţă pentru viitor”, cum a spus autorul ei. Pentru cei care au uitat, cu multe luni înaintea alegerilor din 2009, Duda a avut o activitate mai mult decît intensă de bătut ţara în lung şi în lat, pînă în cele mai modeste cătune, ceea ce contrasta puternic cu sejururile externe de cinci stele pe care le practicase pînă atunci. Din acest punct de vedere, el şi-a surclasat toţi adversarii politici. Numai că asemenea acţiuni costă foarte mult, iar Casa regală abia pridideşte cu asigurarea întreţinerii de la Palatul Elisabeta, dacă ne amintim sugestia lui Duda ca statul să plătească cei 3.500 de euro lunari. Cine şi de ce a plătit pentru construirea imaginii candidatului Duda, inclusiv cu ajutorul legendarei Betsy Myers, şefa de campanie a lui Obama? În 2009, Duda a abandonat, probabil din raţiuni foarte bine determinate. Nu e exclus ca, în 2014, el să atace iar. El, sau structurile din spatele său, pentru că Duda nu e cîtuşi de puţin deasupra suspiciunilor de legături oculte, inclusiv cu o parte a Serviciilor Secrete. Să reamintim că, încă din 1989, numele său apărea pe o listă a sprijinitorilor fostei Securităţi din judeţul Iaşi, deşi Duda susţine că tentativa de racolare a sa de către Securitate, în 1986, eşuase. Ori că o reputată ziaristă de origine română l-a acuzat că a ajuns în patul prinţesei Margareta cu misiune de la Servicii. Ori că medicul Renée, tatăl lui Duda, a fost, în regimul comunist, un apropiat al lui Ion Iliescu. E posibil ca atacurile lui Băsescu la adresa Casei regale să aibă, în realitate, misiunea de a stopa pregătirea unei candidaturi care e considerată deranjantă pentru unele cercuri influente. Poate chiar americane. Cît despre informaţia de culise că, pe 25 octombrie, nu Regele Mihai, ci Radu Duda va citi, în Parlament, mesajul către naţiune, ea nu ar face decît să confirme că ceva, undeva, se pune de zor la cale. Cu Duda în prim plan.
  DIN ANUL 2006 PANA IN ANUL 2011 EU AM SCRIS LA TOATE MONARHIILE SI NU S-A REZOLVAT ABSOLUT NIMICASA CUM ARATAM ANTERIOR ,IN DATA DE 03.XI.2011,PROIECTUL DE MODIFICARE A LEGII PRIVIND SIGURANTA NATIONALA ,A TRECUT TACIT FARA DEZBATERI ,FARA AVIZUL CONSILIULUI CONSULTATIV [CONFORM ART.79 DIN CONSTITUTIE ]IN CAMERA DEPUTATILOR CU COMPLICITATEA PARTIDELOR NEOCOMUNISTE PRETINS AFLATE IN OPOZITIE !!PRIN RESPECTIVA LEGE SE APROBA ASA CUM ARATAM CHIAR DIN ANUL 2004-2005,[ASA CUM STIE SI MINISTRUL JUSTITIEI DE ATUNCI MONICA MACOVEI ,COMISIA EUROPEANA ,PARLAMENTUL EUROPEAN ]OPRIREA CORESPONDENTEI POSTALE ORI A MESAJELOR TRIMISE PRIN POSTA ELECTRONICA ,SUB PRETEXTUL ASA-ZISULUI CONSIDERENT CA RESPECTIVA PERSOANA AR DEFAIMA NATIUNEA SI TARA !PRIN ADOPTAREA IN ACESTE CONDITII A MODIFICARILOR LEGII SIGURANTEI NATIONALE DENUMITE A SECURITATII NATIONALE ,[REVENIRE A DENUMIRII SI APRACTICILOR DE PANA IN 1989 ]SAU INCALCAT PREVEDRERILE EXPRESE ALE ART.74 ALIN 5 DIN CONSTITUTIE IN SENSUL CA PROPUNEREA LEGISLATIVA DE MODIFICARE ALEGILOR SECURITATII NU S-AU SUPUS DEZBATERII MAI INTAI CAMEREI COMPETENTE SA LE ADOPTE ,CA PRIMA CAMERA SESIZATA .”[CAMERA DEPUTATILOR ].URMEAZA CA IN SENAT DA FIE ADOPTATA DAR DEZBATERE EFECTIVA FORMULAREA INITIATORULUI P.D.L. CEZAR PREDA IN REALITATEA PROPUNERI ALE SUPER-AGENTULUI TRAIAN BASESCU INCA DIN ANUL 2005CAND P.N.L.-ISTA RENATE WEBER A DEMISIONAT DIN FUNCTIA DE CONSILIER AL PRESEDENTIEI ROMANIEI dandu-si seama de violarile drepturilor omului ce vor avea loc din cauza acestor prevederi abuzive !!!!!
  PUTEREA CRIMINALA SI OPOZITIA TRADATOARE A INTERESELOR NATIONALE , SE PREVALEAZA DE PREVEDEREA NECONSTITUTIONALA EXISTENTA IN ART 75 ALIN (2)RESPECTIV “IN CAZUL DEPASIRII ACESTOR TERMENE SE CONSIDERA CA PROIECTELE DE LEGI SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE AU FOST ADOPTATE “””=ADOPTARE TACITA !!!!
  ASA CUM A FOST REVIZUITA IN MOD CRIMINAL CONSTITUTIA IN -18—19.X.2003CAND P.S.D.ERA LA PUTERE .CUNOASCAND IN AMANUNT CE SE VA INTAMPLA IN GRECIA [CARE VA FI CUMPARATA PE NIMIC ], MAFIA P.S.D. A HOTARAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN NOIEMBRIE 2004SA IL SUSTINA IN MOD INFRACTIONAL PE TRAIAN BASESCU PREFERAT DE CATRE MAFIA EVREIASCA SI MAFIA DIN S.A.P.NTRU CA A PROMIS INCA DIN ANUL1999 BANCII MONDIALE ,F.M.I. ,B.E.I. CA VINDE ABSOLUT PE NIMIC ROMANIA -GRUPURILOR DE INTERESE .MAFIOTE !!
  IN ANUL 2008 SORIN OPRESCU A FOST INSTALAT PRIN FRAUDA ELECTORALA IN FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL DE CATRE MAFIA EVREIASCA , BASESCU SI DE CATRE SECURITATE, AVAND ROLUL DE A INCHIDE SPITALELE AFLATE IN ADMINISTRAREA SA PRIN CEREREA INSISTENTA FACUTA MINISTERULUI SANATATI PE FONDUL INDUSEI CRIZE EVREIESTI ,ASTFEL FACANDU-SE LOC PRIMULUI OPERATOR AMERICAN DIN DOMENIUL MEDICAL IN ROMANIA MEDLIFE!!!!ACESTA A FOST SCOPUL VIZITEI IN S.U.A. CA SI TRATATIVE CU BANCA MONDIALA ,B.E.I. PENTRU INDATORAREA IRESPONSABILA A COLECTIVITATII LOCALE BUCURESTENE IN INTERESUL UNOR GRUPURI CRIMINALE ORGANIZATE !!!PENTRU CA FOST DECONSPIRAT DE CATRE O.T.V .SORIN OPRESCU CARE A CERUT TRECEREA IN ADMINISTRATIA PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI A SPITALELOR DIN BUCURESTI ,A PROPUS POLITIZATULUI CONSILIU NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI INCHIDEREA O.T.V. CARE A INFORMAT OPINIA PUBLICA CU POTLOGARIILE FACUTE DE CATRE FAMIGLIA OPRESCU [PRIMAR GENERAL ,FIU,FRATE CARE
  SI-AU IMPARTIT 80 %DIN FONDURILE BANESTI IN TIMP CE SPITALELOR SA LE RAMANA DOAR 20 %PENTRU A NU MAI PUTEA FUNCTIONA CEL MULT O LUNA DE ZILE ].PENTRU CA OPRESCU SCADE IN SONDAJELE CARE NU MAI POT ACOPERI DIFERENTE DE PROCENTE ATAT DE MARI,PRECUM IN ANUL 1946 , MAFIA PRO OPRESCU ,-A FACUT TREI MUTARI STRATEGICE DIVERSIONISTE :1) CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE CONDUSA DE UN P.D.L.-IST A VIRAT PENTRU FUNCTIONAREA ACESTUIA IN LUNA NOIEMBRIE 2011,O MODICA SUMA DE BANI INSTITUTULUI PENTRU INIMA ILIESCU,NU SI ALTOR SPITALE CARORA NU LI SAU VIRAT FONDURI BANESTI PENTRU A SE INCHIDE SI ULTERIOR CUMPARA PE NIMIC DE CATRE REPREZENTANTII MED LIFE !!2)IN PARALEL ,CASA DE AVOCATURA ZAMFIRESCU -RACOTI -PREDOIU A TRIMIS O.T.V.-ULUI O PROPUNERE DE CONCILIERE PROPUNAND O.T.V.-ULUI SA NU MAI DIFUZEZE NIMIC DESPRE AFACERILE LUI SORIN OPRESCU TINAND CONT CA SE APROPIE ALEGERILE ELECTORALE DIN NOIEMBRIE 2012 TEMANDU-SE EVIDENT CA COLECTIVITATEA LOCALA DANDU-SI SEAMA CINE ESTE DE FAPT SORIN OPRESCU NU IL MAI VA VOTA IN FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL!
  3) A TREIA MUTARE DIVERSIONISTA ,CU ROL DE A MASCA DEPENDENTA D.N.A.-ULUI IN RAPORT DE MAFIA JUDICIAR-POLITICA CUNOSCUTA SI INTRETINUTA DE CATRE MINISTRUL POLITIC [P.D.L.]PREDOIU CATALIN, A FOST SIMULAREA Directiei NATIONALE ANTICORUPTIE DE A INCEPE O ACTIUNE PENALA impotriva Primarului PENAL Sorin Oprescu [INCEPUTA EVIDENT PRIN DAREA PE SURSE A UNOR ASTFEL DE INFORMATII!!!!
  Sorin Oprescu incearca sa fac ce stie el ,mai bine sa prosteasca multimea : “din București va începe schimbarea”!22 oct. 2011 | Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că schimbarea în România trebuie să vină de la București.
  Ce a uitat sa spuna este faptul ca colectivitatea locala bucuresteana ar trebui sa controleze efectiv vot cu vot ,astfel incat exit polurile sa nu mai inregistreze enormitati interesate ilegal pentru mentinerea la putere a fostiilor generalilor de securitate. Edilul autointutulat “independent”,in realitatea dependent de voturile MAFIEI P.S.D.,P.N.L. ,P.C. P.N.G. P.D.L. datorita carora a si AJUNS SI s-a MENTINUT PRIMAR GENERAL ]a precizat, sâmbătă, la Consiliul Național al P.S.D., că România nu mai trebuie să stea cu mâna întinsă la investitorii străini.
  DESI ESTE FOLOSIT DE CATRE TRAIAN BASESCU IMPOTRIVA carieristului MIRCEA GEOANA care ar mai vrea o candidatura la presedentia PSD dar si a Romaniei [IN PREZENT AFLATI AMANDOI LA NEW YORK PENTRU DISCUTII CU MEDIUL DE AFACERI AMERICAN DAR SI IN LEGATURA CU sprijinul la MODIFICAREA LEGILOR SECURITATII STATULUI ,PROIECT DE LEGE DEPUS IN 01.X.2011 IN SENAT ], Primarul general al Capitalei POZEAZA ca lanseaza un ASA – ZIS atac și la adresa actualilor guvernanți.
  Iata de ce P.S.D.a cerut demisia lui Mircea Geoana de la conducerea Senatului
  .O CARACTERISTICA DEFINITORIE A MASONILOR[NASTASE PRIN PONTA ,PONTA PRIN ANTONESCU ,NASTASE PRIN DUDA SI EX-REGELE MIHAI ,BASESCU PRIN UDREA,OPRESCU PRIN PONTA SI PONTA PRIN PERSOANA DE LEGATURA : INFORMATORUL [LUI OPRESCU DESPRE CE ARATAM [PE CALEA EMAIL-ULUI ]EU ZILNIC LA T.S.D.]BANICIOIU…, MUGUR ISARESCU PRIN MINISTRUL DE FINANTE ORI PRIN BANCILE DIN ROMANIA.,.] ,ESTE ACEA CA MASONII LUCREAZA INTOTDEAUNA PRIN ALTII,SUB ACOPERIRE PRECUM AGENTII SECURITATII ,PENTRU A NU RASPUNDE DE CEEA CE DETERMINA RAU CU VADITA INTENTIE SI REA-CREDINTA IN ROMANIAAFLAT SUB DOMINATIE SECURIST – COMUNISTA EVREIASCA !
  SE CUNOASTE DE CATRE VERITABILII ISTORICI ORI ANALISTII ADEVARATI [MIHAI PELICAN (ASASINAT)(CARE AVEAU PROFUNDE CUNOSTINTE DE PSIHOLOGIE JUDICIARA -TACTICA UNOR STRATEGI AI SECURITATII[ VIRGIL MAGUREANU-SFATUITOR AR LUI OPRESCU DAR SI AL LUI TRAIAN BASESCU ] CA PRINTRE INFORMATIILE ADEVARATE DATE PE SURSE SA SE STRECUARE ABIL SI PERVERS SI INFORMATII FALSE PENTRU DUCEREA IN EROARE CU PRIVIRE LA ANUMITE ASPECTE ! NUMAI CA INFORMATIILE ADEVARATA EXCLUD PE CELE FALSE! DUBLAJUL [SITUATIA CREATA PRIN PREZENTA PREMEDITATA A LUI OPRESCU SI GEOANA LA NEW YORK IN ACELASI TIMP ,A AVUT CA SCOP INDUCEREA IDEII CA EI AR AVEA ACELASI SCOP ELECTORAL :PRESEDENTIA RO.]NU ARE SUSCCES DACA SE DISEACA AMANUNTIT TOATER ELEMENTELE COMPONENTE CARE INTRA IN ANALIZA ! CUNOSCANDU-SE frictiunile dintre Ponta si Geoana in ce priveste INTAIETATEA la candidatura la Presedentiei P.S.D. si a Romaniei caci INTERESATUL P.S.D[PONTA ,]. A CEDAT PRIMA FUNCTIE IN STAT P.N.L.-ISTULUI MONARHIST CRIN ANTONESCU IAR ACESTE FRICTIUNE AR DETERMINA CA NU TOTI U.S.L.-ISTII SA IL VOTEZE PE SORIN OPRESCU IN FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL,S-A MERS PE STARNIREA CARIERISMULUI LUI MIRCEA GEOANA PENTRU CA LUI MIRCEA GEOANA [ASIGURAT CA NU SE VA INTREPRINDE NIMIC IMPOTRIVA LUI DE CATRE D.N.A.DACA FACE CE I SE SPUNE SA FACA] SA I SE SMULGA ACCEPTUL DE CATRE JOSEP BIDEN[CARE VA CANDIDA LA PRESEDENTIA S.U.A. DABEA IN 2016,ADICA DUPA INCA UN MANDAT OBAMA] CA VA SPRIJINI PE TRAIAN BASESCU IN CE PRIVESTE LEGILE SIGURANTEI STATULUI [VIZANDU-SE NOUTATEA CA PROCURORII SA POATA FI DETASATI SI LA S.R.I PENTRU CAUZE PRIVIND ASA ZISA SECURITATE NATIONALA SI ANTI-TERORISM.., SE CERE DE LA PRESEDINTELE SENATULUI M.GEOANA SI GRUPUL SAU DE SUSTINATORI DIN SENAT SI SPRIJINUL PARLAMENTAR IN SCOPUL SCOATERII DIN CONSTITUTIA ROMANIEI A SINTAGMEI “RO ESTE UN STAT NATIONAL” !!
  Legea “Big Brother”, pe masa Senatului4 noiembrie 2011,
  Un proiect de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Senat sub semnătura ministrului Comunicaţiilor Valerian Vreme şi a deputatului PDL Adrian Bădulescu.Un proiect similar a fost în dezbaterea Parlamentului în 2008, iar la vremea respectivă actul normative a fost botezat de presă legea "Big Brother". În 2009, legea a fost respinsă de Curtea Constituţională.
  Potrivit proiectului, furnizorii de servicii de comunicaţii vor trebuie să reţină, timp de şase luni de zile, numărului celui spre care a fost redirecţionat apelul, dar şi numele acestora. În cazul serviciilor de Internet prin telefon se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului. În cazul abonaţilor la internet prin cablu se va identifica numele şi adresa abonaţilor sau ale utilizatorilor cărora li s-a alocat o adresă de IP, identitatea echipamentului folosit. Pentru toate comunicările prin telefon sau internet se vor reţine data, ora iniţierii şi încheierii comunicării, ora conectării şi deconectării de la Internet, adresa de IP, furnizorul de Internet. .Furnizorii de servicii de comunicaţii au obligaţia de a de asigura crearea şi administrarea unor baze de date care să conţină toate aceste informaţii. După şase luni de zile datele ar urma să fie distruse.
  BASESCU A ARANJAT CU COMISIA EUROPEANA UN RAPORT FAVORABIL CONTINAND FRAZA “ROMANIA A INREGISTRAT PROGRESE NOTABILE IN J.A.I.” Traian Băsescu le-a scris din nou lui Mircea Geoană și Robertei Anastase31 oct. 2011 |
  Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, luni, o nouă scrisoare lui Mircea Geoană și Robertei Anastase. Șeful statului le cere din nou președinților Senatului și Camerei Deputaților urgentarea adoptării proiectului legii asistenţei sociale şi a celei privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
  Este a doua scrisoare pe care Traian Băsescu le-o trimite lui Mircea Geoană și Robertei Anastase pe această temă. ”Revin cu această scrisoare asupra unei rugăminţi adresate dumneavoastră în data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a următoarelor proiecte de acte normative: Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară; Proiectul legii asistenţei sociale”, se arată în scrisoarea lui Traian Băsescu.Șeful statului cere urgentarea adoptării și altor proiecte de lege. ”Pe lângă aceste două proiecte de acte normative, vă adresez rugămintea de a avea în vedere şi urgentarea adoptării următoarelor acte normative: Proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Codului penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale; Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2008 privind Codul Civil; Proiectul de Lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea; Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă); Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea îmbunătăţirii activităţii de valorificare a bunurilor sechestrate sau după caz, intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului”, precizează Traian Băsescu.
  Șeful statului susține că ”toate aceste proiecte, odată adoptate, ar îmbunătăţi cadrul legislativ în materia reformării sistemului judiciar din România şi s-ar înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei”.
  Elena Udrea: CNP-ul la recensământ a fost cerut de Tăriceanu27 oct. 2011 | Ministrul Dezvoltării Regionale și Tursimului, Elena Udrea, susține că este obligatoriu ca la recensământ să fie completat și CNP-ul, explicând că hotărârea a fost luată de Călin Popescu Tăriceanu în 2007, pe vremea când acesta era premier. Totodată, Elena Udrea afirmă că directorul Institutului Național de Statistică (INS), Vergiliu Voineagu, a fost la Guvern pentru a preciza că este obligatorie completarea Condului Numeric Personal în formularul de la recensământ. ”Am discutat astăzi (n.r. – miercuri), în Guvern, a venit directorul INS, este obligatoriu să scrii şi CNP-ul, problema este că Hotărârea de Guvern este din 2007”, a declarat Elena Udrea. Vicepreședintele PDL mai spune că Opoziție știe foarte bine care a fost hotărârea dată de fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce privește declararea CNP-ului la recensământ. ”Deci dacă opoziţia se face că nu ştie despre ce e vorba le spunem noi: e o hotărâre luată de domnul Tăriceanu, în care se precizează expres că CNP-ul este obligatoriu, noi pe acea hotărâre de guvern lucrăm, nu pe alta”, a precizat Elena Udrea la B1TV. Aceasta mai spune că ”bâlbele cu <>” dezorientează oamenii și aduc prejudicii Guvernului. ”Era foarte simplu de spus – este o decizie luată în 2007 de Tăriceanu, pe care trebuie să o punem în practică. Bâlbele astea cu <> sigur că dezorientează oamenii şi aduc prejudicii Guvernului, din păcate”, a adăugat Elena Udrea.
  SECATURILE DE LA CONDUCEREA ROMANIEI ,SI OAMENII DE VALOARE LA GUNOI !ALT SPORTIV INREGIMENTAT DE CATRE P.S.D.DIN TIMPUL FACULTATII DE DREPT PENTRU A FI FOLOSIT Victor-Viorel PONTACurriculum Vitae n. 20 sep. 1972Carieră sportivă1989 – Campion Naţional de Juniori la Baschet (Steaua Bucureşti) 2008 – Campion Naţional de Raliuri – Cupa Dacia Ursus (În echipaj cu Edwin Keleti) 1995 – absolvent Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti
  • Februarie 1999 – Conferinţa Mondială Anticorupţie organizată de Preşedinţia SUA, Washington 24 – 26 februarie 1999 – participant la “Forumul Mondial pentru Combaterea Corupţiei” organizat la Washington de Guvernul SUA
  Seminarii şi cursuri• Decembrie 1999 – Seminarul internaţional cu tema „Companiile Off-shore” organizat de Banca Naţională a Greciei, Atena
  • • Decembrie 2000 – februarie 2001 – stagiu de pregătire profesională în cadrul Procuraturii Naţionale Antimafia – Roma, Italia
  • Din august 2000 – desemnat expert evaluator al Consiliului Europei în programul GRECO (Grupul European pentru Combaterea Corupţiei)
  9 noiembrie 2002 – 18 noiembrie 2006 – Preşedinte al Tineretului Social Democrat
  • 9 noiembrie 2002 – Membru în Biroul Executiv Central al Partidului Social Democrat
  • 12 octombrie 2002 – Membru în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat
  • Iulie 2002 – noiembrie 2002 – Preşedinte al Consiliului Naţional Interimar al Tineretului Social Democrat 2003 – membru al Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (A.D.I.R.I.)
  Domeniul Ministerului Public
  • 2000 – 2001 – coordonator al Biroului de Combatere a Spalarii Banilor
  • 1998 – 2001 – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică; specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare
  • 1995 – 1998 – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1
  • Domeniul guvernamental
  • Martie 2004 – Ministru Delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar
  • Aprilie 2001 – 2004 – Secretar de Stat, Şeful Corpului de Control al Guvernului • Septembrie 2001 – membru al Comisiei Speciale privind faptele de natură penală comise de membrii GuvernuluiChiar dacă s-a spus că nu au existat forţe de protecţie (SPP, Jandarmi sau Poliţie), acestea au existat, dar Familia Regală a preferat ca protecţia să fie efectuată cât mai discret (fără girofaruri, de exemplu) pentru a nu crea dificultăţi nenecesare în trafic sau pentru a nu crea speculaţii inutile. Oricum, probabil neobişnuiţi cu atâtea feţe regale, gafele nu au lipsit nici în cazul ofiţerilor de protecţie, momentele „jenante” apărând fie la Ateneu, fie la Palatul CEC (probabil emoţia tinerilor ofiţeri).
  Nicolae BanicioiuDate biografice * Data şi locul naşterii: 26.03.1979, Râmnicu-Vâlcea;
  Banicioiu ,omul de legatura al lui PONTA cuSorin Oprescu=CU ALTE CUVINTE INFORMATORUL REZIDENTULUI SORIN OPRESCU ! 2004 – vicepreşedinte Tineretul Social Democrat;
  2007 – preşedinte Tineretul Social Democrat.
  asistent universitar – UMF “Carol Davila” Bucureşti. Activitate
  DEPUTAT
  ales deputat în circumscripţia electorală nr.36 TELEORMAN, colegiul uninominal nr.2 pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator
  In principal proevreii Nastase[PontaPE ATUNCI SEFUL CORPULUI DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU DUPA DEBARCAREA LUI OVIDIU GRECEA DUS IN DIPLOMATIE CA TOTI SECURISTII , ] si Basescu[Boc,UDREA ], au avut o contributie criminala la darea hotararilor judecatoresti de respingere a indreptatitelor actiuni, cererilor, plangerilor mele penale indreptate impotriva celor care mi-au desfacut de doua ori ,cu rea credinta contractul individual de munca -.ca si a favorizatorilor acestora –in blocarea tururor denersurilor mele legale la institutiile satuluin ori la o hotarare onesta ca manifestare a accesului efectiv la E.C.H.R.,pentru a nu plati daunele materiale si morale la care trebuiau sa fie obligati de catre orice instanta nationala independenta de politic, si de catre orice parchet anticoruptie !Basescu si Nastase au folosit in interes personal si de grup criminal organizat Tribunalul BUCURESTI [LAURA ANDREI ,MARASOIU ,RADU I. ,SEVERIN D…..]si Curtea de Apel Bucuresti [Dan Lupascu ..aflat la conducerea Curtii de Apel Bucuresti IN CALITATE DE PRESEDINTE inca din VARA anului 1999cand MAFIA ADMINISTRATIV JUDICIARA CE OCUPAU FUNCTII DE CONDUCERE AFLATE SUB CONTROL POLITEI POLITICE in D.G.J.C.L. A P.M.B.[RADU DINULESCU ,DANIEL GHIOCA ,MIHAIL SEIDNER] PENTRU A NU EXISTA COMPLICATII A HOTARAT RESPINGEREA MIILOR DE NORTIFICARI PE LEGEA NR. 10/ 2001PRINTRE CARE SI NOTIFICAREA MEA . IATA Cum a intors-o acum, mult prea tarziu , MAFIOTUL ADRIAN NASTASE –coordonatorul din umbra al UNEI PARTI DIN MAFIA P.S.D.,informata de activitatea manifesta interna si internationala constand in creascanda repozitionare expresa a mea anti-mafie P.S.D.-P.N.L.-P.C.-in paralel pastrand ritmul criticii acerbe a Mafiei aflate la Putere?!
  Modificarea Constituţiei, regionalizarea şi comasarea alegerilor, respinse de PSD printr-o rezoluţie 22 x.20110ora 13.00.Consiliul Naţional al PSD a adoptat, sâmbătă, la finalul lucrărilor, o serie de rezoluţii în care se declară împotriva proiectelor PDL de modificarea a organizării teritoriale, de comasare a alegerilor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri. Năstase: Ne putem gândi şi la boicotarea alegerilor dacă se va dovedi că se încearcă fraudarea votului 22.x.2011.Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a subliniat intenţia PSD de a se retrage din Parlament dacă se va dovedi intenţia Puterii de a frauda alegerile, aşa cum s-a exprimat cu o zi înainte preşedintele fondator al partidului, Ion Iliescu.
  OPOZÍŢIE, opoziţii, s.f. I. 1. Raportul dintre două lucruri sau două situaţii opuse, contradictorii; deosebire izbitoare, contrast. ♢ Loc. adv. În opoziţie cu… = în contrast cu…, spre deosebire de… 2. Împotrivire, opunere, rezistenţă. ♢ Loc. vb. A face opoziţie = a se opune, a se împotrivi. II. (În ţările cu regim parlamentar) Totalitatea persoanelor care fac parte dintr-un grup politic potrivnic partidului aflat la putere; politica pe care o duce acest grup faţă de partidul la putere. [Var.: (înv.) opoziţiúne s.f.] – Din lat. oppositio, -onis, fr. opposition, germ. Opposition.; 4) Grup sau partid politic care se opune partidului aflat la putere. [G.-D. opoziţiei; Sil. -ţi-e] /<lat. oppositio, ~onis, fr. opposition, germ. Opposition ;Împotrivire, opunere. 3.
  Puterea PORTOCALIE vrea alegeri comasate în luna noiembrie a anului viitor.DEOCAMDATA SE TINE SECRET SI ASPECTUL COMASARII ALEGERILOR PREZIDENTIALE ALATURI DE CELE PARLAMENTARE SI CELE LOCALE -IMPUSA DE CATRE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU -PENTRU A AJUTA LA FRAUDAREA REZULTATELOR ALEGERILOR DIN 2012 IN AVANTAJUL P.D.L.-ul PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR SECRETE CARORA LI SE ATRIBUIE ATRIBUTII CHIAR MAI MARIN CA IN 1989TINAND CONT DE ADERAREA LA N.A.T.O.A STATULUI !! PE CE SE BAZEAZA U.S.L. CAND ANTONESCU CARE SE SI VEDE PRESEDINTE IN TANDEM CU PONTA PREMIER ,PRETINDE CA “USL-ul câștigă majoritatea parlamentară IN 2012?PE FURTUL A 13% DE VOTURI DIN CELE OBTINUTE DE P.P.-DD. ALTI 13 % DIN VOTURI VA FI FURATA DE LA P.P.-D.D. DE CATRE P.D.L.PENTRU CA SA PARTICIPE DIN NOU LA GUVERNARE..ASTFEL P.P.-D.D. VA STRANGE OFICIAL DOAR 30 %IN LOC DE 56 %DIN VOTURILE DATE EFECTIV DE ELECTORAT . Ceea ce este însă interesant, CNA l-a sancţionat pe Dan Diaconescu doar în urma unor reclamaţii venite din partea lui Dragnea. Prin Decizia nr. 528 din 9 septembrie 2011, CNA a sancţionat OTV cu (doar) 25.000 lei pentru trei emisiuni ale lui Dan Diaconescu din luna iunie. Este vorba de 3 „episoade" din "serialul" "Ciocoii", care îl vizau pe secretarul general al PSD, preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea.
  Florin Condurateanu, in tinerete, n-a avut dosar "sanatos", tatal sau a fost detinut politic, drept pentru care singura facultate care i-a fost permis sa o urmeze a fost "Petrochimia", desi pasiunea lui mare era sa scrie. Isi dorea sa ajunga la "Flacara", publicatia elitelor, si a reusit dupa ce i-a strecurat lui Adrian Paunescu, in cutia postala, un articol scris de el.
  Ultimul a plecat de la Flacara, dupa cum este, probabil, ultimul gazetar din presa care nu a renuntat la masina de scris.
  DAN LUPASCU A AVUT CA STUDENTI ATAT PE RADU DINULESCU CAT SI PE MIHAIL SEITNER ,VIITORI COLEGI DE AFACERI CRIMINAL JUDICIARE IN PERIOADA 1997-PREZENTUL CONTINUU SI VIITORUL APROPIAT SAU INDEPARTAT!SI-A TRAFICAT INFLUENTA SI IN PERIOADA SUSPENDARII DE LA CONDUCEREA CAB TOCMAI DATORITA CALITATII DE MEMBRU IN C.S.M.,GARANTAND MAGISTRATII CARE SAVARSEAU INFRACTIUNI CA NU VOR PATI NIMIC PENTRU CELE COMISE CU ATAT MAI MULT CU CAT FACE PARTE DIN CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII CARE ARE ATRIBUTIA DE A SANCTIONA ABATERILE DISCIPLINARE ALE JUDECATORILOR SAU SI PROCURORILOR !!!IMPREUNA CU CRISTINA PREDESCU –SOTIA DIRECTORULUIM GENERAL AL D.G.J.C.L. DIN P.M.B. ,A INTERVENIT PE LANGA PROFESORII DE LA DIMITRIE CANTEMIR PENTRU CA MIHAIL SEITNER SA TREACA ANUL LA DOUA MATERII,IN TIMP CE SEIRTNER APLICA IN MOD ILEGAL STAMPILAPE ACTELE ACESTEI INSTITUTII PUBLICE ,RESPECTIV PE APELURILE SAU RECURSURILE D.G.J.C.L. .P.M.B. .TOATE ACESTE DUREROASE REALITATI LE-AM ARATAT DE NEUMARATE ORI ANTENEI 3 ,REALITATII ,EVENIMENTULUI ZILEI ,ALTOR ZIARE CARE SUNT CAPTIVE MAFIEI ADMINISTRATIV JUDICIAR POLITICE DIN ROMANIA!
  DAN LUPASCU
  EXPERIENŢĂ DIDACTICĂ 01.10.1993 – 30.09.1994Drept civil, anul II (Teoria generală a obligaţiilor; Drepturi reale) seminarizare cadru didactic asociat (asistent universitar) Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” – Bucureşti – Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative
  17.05.1999 – 31.12.2006
  Curtea de Apel Bucureşti judecător preşedinte
  suspendat din funcţia de judecător şi din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti pe durata exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv 12.01.2005-12.01.2006;
  – suspendat din funcţia de judecător şi din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti cu începere de la 1 ianuarie 2007, ca urmare a opţiunii de a desfăşura activitate permanentă la Consiliul Superior al Magistraturii
  2003 – 2005Lider de proiect al ţării candidate pentru implementarea Convenţiei de twinning dintre România şi Germania, având ca obiectiv: „Consolidarea funcţionării sistemului judiciar din România şi a organului său reprezentativ – Consiliul Superior al Magistraturii” (Proiectul PHARE 2002, finanţat de Uniunea Europeană
  1999 – 2001membru în comisii de elaborare a unor proiecte de acte normative în domeniile: drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal; drept comercial; drept administrativ; organizare judiciară
  2000Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de „ofiţer”, acordat pentru merite deosebite în elaborarea jurisprudenţei, reformarea justiţiei şi corecta aplicare a legilor Preşedintele României
  DAN LUPASCU a musamalizat cazul coruptiei membrilor de partid care ocupau functii de conducere in DIRECTIA GENERALA JURIDIC CONTENCIOS LEGISLATIE din PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI !
  INCA DIN ANUL 1999, BASESCU, NASTASE,TARICEANU ,HREBENCIUC ,PONTA, ANTONESCU ,VOICULESCU SI ALTE SECATURI SAU FOLOSIT DE UMBRELA N.A.T.O. SI U.E. PENTRU A INFAPTUI OBIECTIVELE MAFIEI SECURITATII PARTIDELOR POLITICE :ADERAREA LA N.A.T.O., U.E. ,SCHENGEN ,ZONA EURO ,FARA SE FACE VREUN PROGRES EFECTIV IN VREUNUL DIN CAPITOLELE DE NEGOCIERE LA N.A.T.O. U.E. ,SCHENGEN PE CARE SA IL SIMTA CU ADEVARAT CETATEANUL DE RAND PRINTRE CARE MA NUMAR -DESI NU AR TREBUI SA FIU !!! SUPER-AGENTUL SECURITATII TRAIAN BASESCU A PUS UN ESCROC IN FRUNTEA C.C.R. PENTRU CA ACESTA SA INCUVIINTEZE REVIZUIREA CRIMINALA A CONTITUTIEI IN FAVOAREA MAFIEI SECURITATII PARTIDELOR POLITICE . DESPRE REZERVELE INSEMNATE ALE SUBSOLULUI DETINUTE DE ROMANIA ,ISRAELUL[MOSSADUL ] A PRIMIT INFORMATII INCA DIN ANUL 1974.DELA Voican Voiculescu [Institutul de Cercetări Petrolifere al Facultății de Geologie, Institutul de Cercetări Geologice pentru hidrocarburi unde a lucrat până în 1970; În anul 1970 este arestat și anchetat pentru atingere adusă securității statului prin trădare de secrete de serviciu și spionaj economic],informatii confirmate de OFITERUL UNGUR AL SECURITATII ASZTALOS IMRE CARE SI-A SCHIMBAT NUMELE IN VIRGIL MAGUREANU PENTRU CA POPORUL SA NU ISI DEA SEAMA DESPRE INTENTIILE LUI DE TRADATOR puse deplin in practica efectica in cei 7 ani de eeritare a functiei de director SRI!!. A FOST UTILIZATA CANADA PENTRU A NU SE VEDEA CINE ESTE IN SPATELE OPERATIUNII SECURITATII . Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Virgil Măgureanu, născut Imre Asztalos (n. 19 martie 1941, satul Giurtelecu Hododului, comuna Hodod, județul Satu Mare) este un sociolog român, care a îndeplinit funcția de director al Serviciului Român de Informații în perioada 1990-1997 După cum afirmă generalul Ion Mihai Pacepa, Măgureanu a devenit colaborator al Securității interne în februarie 1972 și a fost apoi încadrat în DIE cu grad de căpitan și numele conspirativ "Mihăila Mihai". Documentele originale care atestă calitatea sa de ofițer de Securitate se află în arhivele DIE. (…) În 1978, Academia i-a oferit un post de profesor și Măgureanu a cerut conducerii DIE să fie trecut în rezervă. Cererea i-a fost aprobată parțial. A fost trecut în rezervă, dar a fost menținut colaborator. Sarcina lui era să sprijine efortul DIE de a trimite la Academie cadrele sale acoperite fără a le deconspira apartenența la Securitate. Ofițerul de legătură al lui Măgureanu în această nouă poziție a fost generalul Nicolae Ceaușescu, fratele dictatorului, care funcționa ca director de cadre al DIE sub numele conspirativ "Nicu Călin" .. În perioada decembrie 1989 – martie 1990 este membru al CFSN și CPUN, participând la 26 decembrie 1989 la procesul soților Ceaușescu de la Târgoviște. La data de 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181, Virgil Măgureanu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații, îndeplinind această funcție până la 25 aprilie 1997, când a demisionat. DE CE NU I S-A FACUT DOSAR PENAL PENTRU FALS SI UZ DE FALS lui Măgureanu PENTRU CA A OCUPAT O FUNCTIE PUBLICA DESI FACUSE PARTE DIN FOSTA SECURITATE ?PENTRU CA VEZI DOAMNE NU EXISTA LEGEA ADOPTATA PREMEDITAT DABEA IN 1999 PENTRU A SE DA POSIBILITATEA EFECTIVA INSTRAINARII CAT DE MULTA AVUTIE NATIONALA DIN PATRIMONIUL TARII? CEI 9 ANI DE zILE PETRECUTI IN LIPSA REGLEMENTARII PRIVIND DECONSPIRAREA SECURITATII ca politie politica SI A uneltelor ei ESTE DOVADA deplina CA TOATE PARTIDELE formate din membrii marcanti si din membrii simpli ,AU RAMAS COMUNISTE IN CIUDA DENUMIRII CARE I-AR FI PLASAT SPRE DREAPTA ESICHERULUI POLITIC!!!!!
  DESPRE REZERVELE INSEMNATE ALE SUBSOLULUI DETINUTE DE ROMANIA ,ISRAELUL[MOSSADUL ] A PRIMIT INFORMATII INCA DIN ANUL 1974.DE LA Voican Voiculescu [Institutul de Cercetări Petrolifere al Facultății de Geologie, Institutul de Cercetări Geologice pentru hidrocarburi unde a lucrat până în 1970; În anul 1970 este arestat și anchetat pentru atingere adusă securității statului prin trădare de secrete de serviciu și spionaj economic],informatii confirmate de OFITERUL UNGUR AL SECURITATII ASZTALOS IMRE CARE SI-A SCHIMBAT NUMELE IN VIRGIL MAGUREANU PENTRU CA POPORUL SA NU ISI DEA SEAMA DESPRE INTENTIILE LUI DE TRADATOR puse deplin in practica efectica in cei 7 ani de eeritare a functiei de director SRI!!. A FOST UTILIZATA CANADA PENTRU A NU SE VEDEA CINE ESTE IN SPATELE OPERATIUNII SECURITATII . Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Virgil Măgureanu, născut Imre Asztalos (n. 19 martie 1941, satul Giurtelecu Hododului, comuna Hodod, județul Satu Mare) este un sociolog român, care a îndeplinit funcția de director al Serviciului Român de Informații în perioada 1990-1997 După cum afirmă generalul Ion Mihai Pacepa, Măgureanu a devenit colaborator al Securității interne în februarie 1972 și a fost apoi încadrat în DIE cu grad de căpitan și numele conspirativ "Mihăila Mihai". Documentele originale care atestă calitatea sa de ofițer de Securitate se află în arhivele DIE. (…) În 1978, Academia i-a oferit un post de profesor și Măgureanu a cerut conducerii DIE să fie trecut în rezervă. Cererea i-a fost aprobată parțial. A fost trecut în rezervă, dar a fost menținut colaborator. Sarcina lui era să sprijine efortul DIE de a trimite la Academie cadrele sale acoperite fără a le deconspira apartenența la Securitate. Ofițerul de legătură al lui Măgureanu în această nouă poziție a fost generalul Nicolae Ceaușescu, fratele dictatorului, care funcționa ca director de cadre al DIE sub numele conspirativ "Nicu Călin" .. În perioada decembrie 1989 – martie 1990 este membru al CFSN și CPUN, participând la 26 decembrie 1989 la procesul soților Ceaușescu de la Târgoviște. La data de 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181, Virgil Măgureanu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații, îndeplinind această funcție până la 25 aprilie 1997, când a demisionat. DE CE NU I S-A FACUT DOSAR PENAL PENTRU FALS SI UZ DE FALS lui Măgureanu PENTRU CA A OCUPAT O FUNCTIE PUBLICA DESI FACUSE PARTE DIN FOSTA SECURITATE ?PENTRU CA VEZI DOAMNE NU EXISTA LEGEA ADOPTATA PREMEDITAT DABEA IN 1999 PENTRU A SE DA POSIBILITATEA EFECTIVA INSTRAINARII CAT DE MULTA AVUTIE NATIONALA DIN PATRIMONIUL TARII? CEI 9 ANI DE ZILE PETRECUTI IN LIPSA REGLEMENTARII PRIVIND DECONSPIRAREA SECURITATII ca politie politica SI A uneltelor ei
  Radu al României Duda [[Prince Radu of Romania House House of Romania Father Rene Duda Mother Gabriela Duda b. Constandache Born June 7, 1960 (age 51)Iaşi, RomaniaRadu Duda s-a născut la 7 iunie 1960, în municipiul Iași, într-o familie de mediciDupă ce a absolvit Facultatea de Artă Teatrală și Cinematografică, tânărul actor a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava. Apoi a fost transferat ca actor la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași. În anul 1988, se mută la București, părăsind scena Teatrului Național din Iași. Din 1974 și până în 1999, Radu Duda a susținut o bogată carieră artistică în teatru, film și televiziune, în țară ca și în Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia și Camerun. Carieră politicăDupă înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, principele Radu și-a încheiat cariera de actor și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. Radu a jucat un rol primordial în planificarea și organizarea vizitelor internaționale ale regelui Mihai I al României în 1997 și 2002 pentru integrarea României în NATO, cât și pentru crearea conceptului "Turneului Mileniului" al Maiestății Sale Regele în România din 2000. În turneele sale în NATO, Regele a vizitat Angl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*