Cercetătorul SAR, Ovidiu Olar, a prezentat principalele rezultate ale cercetării sale în cadrul ANTICORRP în cadrul conferinței “Corupția politică în Franța și România”

Poza stire 2Cercetătorul SAR, Ovidiu Olar, a prezentat principalele rezultate ale cercetării derulate în cadrul proiectului FP 7 ANTICORRP, Pachetul de cercetare 2: Istoria corupției din perspectivă comparativă. Prezentarea a fost susținută în cadrul conferinței “Corupția politică în Franța și România” care a avut loc la București între 9-10 octombrie 2015.

Lucrarea domnului Olar se concentrează pe alegoria, care a luat forma unei așa numite hărți a corupției,  scrisă în 1705 de Prințul Dimitrie Cantemir, pe tema corupției din perioada ocupației otomane a Principatelor Române.

Work Package 2 se axează pe patru perioade distincte: antică, medievală, modernitatea timpurie și modernitatea. Aceasta își propune să realizeze o cercetare amănunțită și să identifice modele generale care reflectă modelele istorice în definirea corupției și combaterea acesteia. Cercetarea privește în special originile mecanismului echilibrului puterilor în stat, imparțialitatea și autonomia magistraților și testează ipoteza cheie dezvoltarea statului de drept și a unui guvern imparțial.

Conferința a fost organizată în cadrul proiectului bilateral Corupție și Politică (CorPo) finanțată de Campus France (PHC BRANCUSI 2015) și UEFISCDI România (PN-II-CT-RO-FR-2014-2-0027).  

Poza stire 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*