Analiștii SAR au contribuit la volumul “The Anticorruption Report, vol. I: Within European Borders”

image_previewAnaliștii în politici publice ai Societății Academice din România (SAR), Valentina Dimulescu, Raluca Pop și Mădălina Doroftei, au contribuit la volumul colectiv “The Anticorruption Report, vol. I: Within European Borders” – care a fost lansat la Conferința Generală al Consorțiului European pentru Cercetare Politică ce a avut loc pe 6 Septembrie – cu un capitol intitulat “Bottom of the Heap. The Case of Romania”. Capitolul analizează care este proporția fondurilor europene ce pot fi considerate într-o situație riscantă din cauza proastei gestionări și corupției, de asemenea studiul indică principalele tactici de fraudare folosite la nivel național pentru a obține bani europeni într-un mod fraudulos. În cadrul capitolului s-a evaluat și măsura în care suspendarea sau anularea suportului din partea Uniunii Europene este cea mai bună politică pentru a gestiona o astfel de situație.

Mai mult, raportul prezintă o listă de recomandări ce vizează mitigarea efectelor corupției și proastei gestionări – ce rezultă într-o risipire a resurselor publice – pentru următoarea perioadă de absorbție a fondurilor UE. Volumul conține de asemenea și contribuții ale unor cercetători de la universități precum University College London, Gothenburg University, University of Cambridge, Hertie School of Governance, and the Estonian Academy of Security Sciences.

Policy brieful este parte a Proiectului ANTICORRP (“Anti-corruption Policies Revisited: Global Trends and European Responses to the Challenge of Corruption”), 2012-2017, implementat de către Societatea Academică din România (SAR) cu suportul financiar al Programului Cadru 7 al Comisiei Europene și scopul său este de a investiga și de a explica factorii care promovează sau împiedica dezvoltarea unor politici anticorupție eficiente și imparțiale în cadrul instituțiilor guvernamentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*