SAR a fost co-organizator al conferinței “Towards a Gold Standard in Governance, Transparency and Anti-Corruption in Post-Communist Societies”

Conferinta_Towards a Gold Standard in Governance

Societatea Academică din România a participat la organizarea conferinței cu titlul “Towards a Gold Standard in Governance, Transparency and Anti-Corruption in Post-Communist Societies”, eveniment ce a avut loc la București pe 9 septembrie 2014.

În cadrul evenimentului, reprezentanta SAR Valentina Dimulescu a oferit o imagine de ansamblu a obiectivelor și a rezultatelor a programului în curs de desfășurare ANTICORRP (Politici Anticorupție Revizitate: Tendințe Globale și Răspunsuri Europene la Probleme Provocate de Corupție), un proiect de cercetare pe scară largă finanțat de “European Union Seventh Framework Programme”. În plus, ea a prezentat istoria anti-corupție și strategiile de advocacy folosite de către Societatea Academică din România și partenerii săi, începând cu Coaliția Pentru un Parlament Curat (2004), și terminând cu eforturile continue ale Alianței pentru o Românie Curată din cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității de monitorizare a bunei guvernari prin Alianța pentru o România Curată”.

Conferința a fost organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la căderea Zidului din Berlin și căderea regimurilor totalitare din Europa Centrală și de Est în 1989. Conținutul acesteia a fost bazat pe experiența și lucrările “Global Governance Forum” convocat în Praga din 2011, axându-se pe o comunitate de persoane și instituții care cred că următoarea etapă de integrare Europeană a țărilor din ECE este centrată pe construirea unei Societăți Bune.

Invitatul principal al conferinței a fost domnul Hoyt Yee, Asistent Adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului American de Stat. Invitații de onoare, specialiștii si participanții din cadrul evenimentului fac parte dintr-o comunitate mare implicată în eforturile de bună guvernare în contextul politic, economic și social din regiune. Printre invitați s-au regăsit oficiali din partea administrațiilor centrale și locale, reprezentanți ai ministerelor de justiție și finanțe, procurori și judecători, politicieni, experți, reprezentanți ai sectorului public și privat din CEE, Comisia UE, Președinției în exercițiu a Consiliului UE, Departamentul de Stat al SUA, Banca Mondială, CEDO, Consiliul Europei, GMF, Brookings Institution, etc.

Citește mai multe despre conferință aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*