Participarea SAR la workshop-ul regional SELDI despre politici de advocacy

conferinta IstanbulReprezentanta  SAR Valentina Dimulescu a participat la workshop-ul regional organizat în cadrul rețelei SELDI, având ca temă „Politici de Advocacy: Îmbunătățirea procesului de guvernare în Europa de Sud: Evoluția societăţii civile şi noi soluţii pentru parteneriatul public-privat”. Evenimentul a avut loc pe 20 iunie la Istanbul.

Pe parcursul workshop-ului, partenerii SELDI au prezentat şi dezbătut constatările preliminare rezultate din Sistemul de Monitorizare a Corupţiei la nivel regional şi Rapoartele de Evaluare a Corupţiei în plan naţional realizate în nouă state în anul 2014. Discuţiile s-au concentrat asupra provocărilor actuale privind guvernarea în regiune, precum şi asupra identificării unor soluţii inovative având la baza parteneriatul public-privat. Participanţii au asistat la o primă evaluate a rezultatelor înregistrate în cadrul Sistemului de Monitorizare a Corupţiei, dobândind astfel o privire generală asupra progresului din domeniul anti-corupţiei înregistrat în Europa de Sud în perioada 2001-2014.

Valentina Dimulescu a prezentat rezultatele unui studiu recent al SAR cu privire la consecinţele financiare ale gestionării deficitare fondurilor UE şi ale corupţiei din sistem. Descrierea oferită de aceasta referitoare la strategia privind anticorupţia şi procesul de advocacy folosite de Coaliţia pentru un Parlament Curat la alegerile locale şi parlamentare din 2004 au fost extrem de relevante pentru subiectul conferinţei. Această strategie a fost citată în anul 2006 în manualul Băncii Mondiale, „Anticorupţia în Tranziţie 3” şi folosită ca exemplu de bune practici. De asemenea, aceasta a fost adoptată şi de alte ţări din regiune, cu mai mult sau mai puțin succes.

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul SELDI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*