Participarea SAR la reuniunea comitetului director al coaliției Southeast Europe Leadership for Development and Integrity (SELDI)

SELDI meeting
Cercetătorul Valentina Dimulescu a reprezentat SAR la reuniunea comitetului director al coaliției Southeast Europe Leadership for Development and Integrity (SELDI) având ca temă “Rolul organizațiilor non-guvernamentale în implementarea programelor regionale de combatere a corupției” și în cadrul conferinței internaționale “Securitatea energetică și riscurile reprezentate de practicile patrimonialiste în Europa”. Ambele evenimente au avut loc pe 27 -28 octombrie 2014 la Sofia, Bulgaria. Reuniunea comitetului director a fost dedicată managementului și dezvoltării sectorului non-profit. În plus, reprezentanți ai Consiliului Regional de Cooperare (CRC) au discutat punerea în aplicare a “Strategiei SEE 2020 și programe regionale privind combaterea corupției, prin intermediul parteneriatelor public-privat”.

Conferința internațională s-a axat pe securitate energetică și riscurile reprezentate de practicile patrimonialiste în Europa, după Summit-ul NATO din Newport. Experții prezenți la dezbateri au prezentat modelele de evaluare a riscului de corupție în sectorul energetic și posibilele opțiuni de politici publice pentru îmbunătățirea administrării acestui sector. Conferința a contribuit la promovarea dialogului privind securitatea energetică în țările membre și partenere ale coaliței și a reunit factorii de decizie din cadrul UE și din regiunea Mării Negre, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai societății civile.

Citiți mai multe despre SELDI aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*