14.06.2007: Freedom House: România a făcut progrese, în 2006, în ce priveşte libertatea presei, justiţie şi anticorupţie

Starea democratiei s-a ameliorat in Romania in 2006, in conditiile in care standardele democratice au coborat ori au stagnat in majoritatea statelor din centrul si estul Europei membre ale Uniunii Europene, arata organizatia neguvernamentala Freedom House in raportul sau anual „Natiuni in tranzitie”, dat ieri publicitatii.

In Romania, care a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, s-au inregistrat progrese in 2006, mai ales datorita eforturilor de a indeplini cerintele legate de integrarea europeana.

Astfel, Romania si-a imbunatatit „indicele de democratie” de la 3,39 in 2005, la 3,29 in 2006, evolutiile pozitive fiind legate de libertatea presei, justitie si lupta anticoruptie.

Autorul sectiunii romanesti a raportului Freedom House este Alina Mungiu-Pippidi, presedintele Societatii Academice din Romania.

Puteti citi un sumar al raportului in limba romana, precum si raportul integral pentru Romania in limba engleza, plus un tabel cu ratingul fiecarei tari. De asemenea, raportul poate fi descarcat integral aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*