Invitaţie la dezbatere: “Impactul social al aplicării drepturilor de proprietate intelectuală: drepturile omului, inovaţia şi creativitatea” (marţi, 27.03, ora 10.00, centrul InfoEuropa)

Societatea Academică din România (SAR) în parteneriat cu Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (ApTI) şi Organizaţia Română pentru Drepturile de Utilizator (ORDU) vă invită marţi, 27 martie 2012, între orele 10.00-13.00 la o dezbatere despre dilemele legale, morale şi sociale ce privesc modul de respectare a drepturilor de proprietate intelectuală la nivel european şi în România.

Dezbaterea va aduce în discuţie impactul social al aplicării drepturilor de proprietate intelectuală şi va fi centrată pe noi dispoziții legislative propuse la nivel național și internațional cum ar fi ACTA, IPRED 2 (Intellectual Property Rights Enforcement Directive) sau modificarile propuse la Legea română a dreptului de autor (8/1996).

1.  Prezentarea celor mai importante prevederi ale propunerilor de modificare a legislaţiei româneşti şi internaţionale cu privire la drepturile de proprietate intelectuală. Tendinţe şi reacţii ale societăţii civile la cele mai noi propuneri de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală: ACTA.
prezintă: Constantin Vică (ORDU) şi Bogdan Manolea (ApTI)

2. Necesitatea unui cadru legislativ pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală versus încălcarea drepturilor omului (libertatea de exprimare şi libertatea creaţilor, protecţia datelor utilizatorilor de Internet, dreptul la viaţă privată  în special in contextul activităţii in mediul digital, ş.a.)
discuţie cu invitaţii moderată de Laurenţiu Colintineanu

3. Impactul introducerii unui cadru legal mai restrictiv pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală asupra inovaţiei, creativităţii şi competitivităţii în mediul digital în perspectiva Strategiei 2020 a Uniunii Europene.
discuţie cu invitaţii moderată de Laurenţiu Colintineanu

Ne dorim să aducem la aceeaşi masă a discuţiei opinii diferite, uneori chiar contrare, pentru a marca debutul unei consultări necesare cu privire la proiectele de acte normative ce privesc gestionarea şi aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală în România. În urma discuţiei vom formula o serie de observaţii, propuneri şi luări de poziţie care să fie luate în considerare în discuţiile pe marginea proiectelor de modificare a legislaţiei ce priveşte drepturile de proprietate intelectuală aflate pe agenda naţională şi europeană.

Cu ocazia dezbaterii, SAR va lansa şi cel mai recent document de analiză şi recomandări de politici publice, “De ce acordul ACTA nu trebuie ratificat de către Parlamentul României”, realizat de Constantin Vică, doctor în etica noilor tehnologii la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.

Accesul la dezbatere este deschis publicului interesat în limita locurilor disponibile, pe baza confirmării de participare până cel târziu vineri, 23 martie, la adresa office@sar.org.ro, persoana de contact Doina Lazăr.

5 Responses to Invitaţie la dezbatere: “Impactul social al aplicării drepturilor de proprietate intelectuală: drepturile omului, inovaţia şi creativitatea” (marţi, 27.03, ora 10.00, centrul InfoEuropa)

 1. Dinu says:

  Cine este ORDU? Pe situl lor nu spune nimic, cine sunt, ce forma de organizare juridica au, cu ce se ocupa, etc

   • Dinu says:

    acolo nu spuneti nimic, nici cine sunteti, cine va reprezinta, forma de organizare. o adresa, niste date de contact.
    foarte misto e ca voi cereti transparenta la altii (care ofera de un miliard de ori mai multa transperanta ca voi) dar voi sunteti o organizatie fantoma.
    Pana sa nu citesc pe situl SAR habar nu aveam un singur om de la ORDU, organizatie fantoma.
    stiti vorba aia cu barna si paiul, tipic romanesc

    • ORDU says:

     Trebuie sa probati ca suntem o organizatie fantoma. Va asiguram ca suntem o organizatie non-guvernamentala inregistrata legal in Romania. E stipulat undeva ca trebuie sa punem online numarul din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor?
     Cat priveste contactul, daca nu ati fi atat de orbit de furie, l-ati vedea in partea stanga a paginii. Vreti sa ne trimiteti un colet? Intrebati de adresa fizica la acel contact.
     Si cum nu ne intereseaza ierarhiile, nici nu punem organigrama sau structura de conducere online.

     Incercati sa fiti mai echilibrat in afirmatiile viitoare.

     • Lolozaurus says:

      Funny, uite cine comenteaza, Dinu Turcanu de la consilier juridic la UCMR-ADA. ORDU, pazea ca au pus ochii pe voi…downloadati?

      Serios? UCMR ADA si transparenta….pacat de el, baiat tanar si de viitor… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*