Lansam Alianţa pentru o Românie Curată

Pentru ca Romania sa devina un stat performant, capabil sa isi atinga potentialul sau in Uniunea Europeana si in lume, trebuie ca intre stat si societate sa se stabileasca o relatie bazata pe incredere reciproca si respect fata de lege. Consideram ca fiind misiunea noastra sa construim o alianta larga care sa lucreze pentru acest scop, prin monitorizarea si expunerea proastei guvernari, a coruptiei, a risipei banului public, dar si a promovarii guvernarii bune si a celor care o practica.

Vineri, 12 noiembrie, ora 11:30, va invitam la sediul GDS din Calea Victoriei nr. 120, unde lansam un nou proiect – Alianta pentru o Romanie Curata. Vom face public topul bunei guvernari elaborat in cadrul acestui nou proiect, vom prezenta pasii pe care ii vom parcurge in lunile viitoare si noul  portal care va asigura interactiunea cu publicul in desfasurarea proiectului.

– Alianta pentru o Romanie Curata sustine ca guvernul este in slujba cetateanului, şi nu invers, ca o natiune presupune o comunitate de egali in faţa legii, ca actul de guvernare trebuie sa fie transparent in toate fazele sale, de la adoptarea unui proiect la implementarea sa.

– Alianta pentru o Romanie Curata este o miscare civica deschisa oricui promoveaza principiile bunei guvernari si e dispus sa investeasca munca voluntara sau sprijin in promovarea acestei idei – persoane, ONG-uri, sindicate, firme sau institutii.

Va invitam sa participati la aceasta conferinta de presa de lansare si sa aflati detalii despre noul nostru demers, despre organizatiile care au fondat aceasta noua coalitie, despre prietenii Aliantei, personalitati cunoscute in Romania.

Alaturati-va noua in sustinerea principiilor promovate prin acest nou proiect, devenind membri activi sau sustinatori ai Aliantei pentru o Romanie Curata!

Impreuna putem face mult pentru ca aceasta tara sa fie mai buna!
Alina Mungiu-Pippidi

Director al Societatii Academice din Romania
Prietenii Romaniei Curate:

Toni Grecu

Catalin Tolontan

Cristian Pirvan

Cristian Oana

Aurora Liiceanu

Alina Mungiu

Ligia Deca

Corneliu Porumboiu

Cristian Ghinea

Vasile Ernu

Alianta pentru o Romanie Curata:

GDS

Cartel Alfa

SAR

Freedom House

Centrul Roman de Politici Europene

ANOSR

Societatea Timisoara

Edu-Cer

CJI

Alma Mater

Grupul pentru Reforma Universitara

Asociatia Culturala Ariergarda

Salvati Bucurestiul

Parteneri Media:

Hotnews

B1 Tv

TVR

Bursa

EVZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*