10.2010: Lansare raport “Schimbarea de paradigmă în educaţie şi metodele de predare”

In prezenta ministrului educatiei, Daniel Funeriu, si a secretarului de stat, Oana Badea, Societatea Academica din Romania a facut public astazi raportul “Schimbarea de paradigma in educatie si metodele de predare”, continuare a raportului “Iesirea scolii din mediocritate”, redactat in luna martie. Lansarea a fost continuata cu o dezbatere publica.

Temele abordate au constat in: ce anume implica schimbarea de paradigma educationala in ceea ce priveste metodele de predare / invatare (cum pot fi ajutati elevii sa-si formeze competente cheie), schimbarile care au aparut pe piata muncii si functionalitatea sistemului de formare al profesorilor. Raportul are si o anexa cu felul cum ar putea decurge 2 lectii de fizica plecand de la propunerile facute. La aceasta intalnire s-a luat decizia implicarii in regandirea curriculumului si a actorilor din spatiul privat care au expertiza pe una dintre cele 8 competente (asociatii patronale, zona de business, firme de training, societati profesionale, fundatii, ONG-uri etc.) La eveniment au participat nume de varf din toate domeniile amintite.

Acest eveniment a incheiat proiectul inceput de SAR in urma cu un an si jumatate; in cadrul lui s-a analizat modul de predare al stiintelor exacte in invatamantul preuniversitar. Proiectul a fost finantat de Siveco Romania SA, BRD Groupe Société Générale si Academia de Advocacy.

Evenimentul a fost intre orele 10 – 13, la Residence Domenii Plaza.

Raportul si 2 exemple de lectii de fizica pot fi gasite in atasamente.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*