Lansarea Raportului Anual de Analiză şi Prognoză al SAR pe 2014 (video)

IMG_7758Societatea Academică din România (SAR) a organizat vineri, 4 aprilie 2014, masa rotundă “Cum facem din integrarea europeană un succes”. Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În prima parte a evenimnetului a avut loc prezentarea Raportului Anual de Analiză şi Prognoză al SAR pe 2014. Acesta analizează modul în care România a ştiut sau nu să folosească aderarea la Uniunea Europeană în beneficiul cetăţenilor şi propune totodată soluţii pentru a face din integrarea europeană un succes. La discuție au participat autorii raportului: Mădălina Doroftei,  Răzvan Orăşanu, Raluca Pop, Victoria Stoiciu  şi Alina Mungiu-Pippidi, editor general, care a fost şi moderatoarea discuţiilor.

Comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a fost prezent la eveniment și a rostit o alocuțiune pe tema „Cum facem din integrarea europeană un succes”, după care a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri de 30 de minute pentru presă.

În partea a doua a evenimentului a fost organizată o masă rotundă la care au participat Liviu Voinea (Ministrul delegat pentru Buget), Leonard Orban (fost Comisar european), Lucian Albu (academician), Cristian Pârvan (AOAR), Bogdan Hossu (presedinte Cartel Alfa), și Răzvan Orasanu (expert SAR). Dezbaterea a fost moderată de Ion M Ioniță, redactor-șef Foreign Policy.

Evenimentul a fost deschis publicului.

Urmăriti înregistrarea video aici.

Galerie foto

IMG_7734

IMG_7747

IMG_7759

2

627x04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*