27.02.2007: Miting pentru Monica

Societatea civila a decis sa iasa in strada pentru sustinerea luptei anticoruptie si in sprijinul celor care poarta efectiv aceasta lupta, in special a ministrului Monica Macovei. In acest sens, Grupul pentru Dialog Social si alte organizatii civice si-au anuntat intentia de a organiza, marti, 27 februarie, un miting in Piata Universitatii.

 

Dupa numeroasele mesaje de sustinere pentru lupta anticoruptie din ultima vreme, societatea civila pare a simti nevoia sa se manifeste ceva mai concret pentru a sprijini reformele promovate de ministrul Justitiei, Monica Macovei. Aceasta in conditiile in care, saptamana trecuta, Senatul a sanctionat aceste eforturi cu o majoritate confortabila, printr-o motiune simpla.

Astfel, la initiativa GDS, societatea civila a decis sa organizeze saptamana viitoare un miting de sustinere pentru Monica Macovei si pentru efortul sau impotriva coruptiei, un fenomen endemic in clasa politica si in societatea romaneasca.

Mitingul ar urma sa aiba loc in Piata Universitatii, un spatiu simbolic de manifestare a societatii civile din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestaţie sunt chemaţi să participe toti cei care, tineri sau pensionari, angajati sau patroni, simt nevoia unei reforme a clasei politice romanesti, toti cei care sunt de parere ca sunt inca necesare eforturi pe frontul luptei anticoruptie, toti cei care cred ca Monica Macovei, ministrul Justitiei, le reprezinta interesele in aceasta directie.

Aceasta initiativa fara precedent in ultimii ani a societatii civile a fost precedata de o pleiada de apeluri de susţinere a ministrului.

Spre exemplu, saptamana trecuta, Coaliţia pentru o Guvernare Curată (CGC) işi exprima sprijinul deplin pentru ministrul Justiţiei, Monica Macovei, după votul din Senat, cerând premierului Calin Popescu Tariceanu să fie solidar cu Monica Macovei.

CGC mai spunea că votul din Senat demonstrează că majoritatea senatorilor nu au niciun fel de respect pentru agenda publică şi că ignoră dorinţele electoratului legate de lupta anticorupţie şi de reforma Justiţiei. Aceasta in conditiile in care oficialităţile europene nu contenesc să amintească că Monica Macovei a fost unul din arhitectii aderării Romaniei la Uniunea Europeana şi că reformele introduse de ea au fost vitale în lupta împotriva corupţiei şi în asigurarea independenţei sistemului judiciar românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*