22.12.2011: Lansarea strategiei de ţară pentru România de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare definitiveaza strategia de tara pentru Romania si invita publicul sa comenteze pe versiunea draft atasata pe site-ul sau:
http://www.ebrd.com/pages/country/romania/comment.shtml

Orice comentarii pot fi trimise pe adresa de mail: romaniastrategy@ebrd.com pana la data de 3 februarie 2012.

Scopul strategiei Bancii este de a sprijini tranzitia catre economiile de piata si de a sustine initiativele private si antreprenoriale in tari din Europa Centrala si de Est care promoveaza si aplica principiile democratiei, pluralismului si economiei de piata.

Pentru realizarea acestor obiective, Banca ofera finantare pentru proiecte de investitii cu o concentrare pe sectorul privat, selectand proiectele care promoveaza tranzitia prin:

  • crearea, extinderea si imbunatatirea pietelor;
  • stabilirea si consolidarea institutiilor, legilor si politicilor care sustin pietele;
  • concentrarea pe abilitati orientate spre piata si practici sanatoase de afaceri.

In plus, fiecare proiect al Bancii este examinat pentru impactul sau asupra mediului inconjurator, iar un accent deosebit va fi pus pe proiectele care vizeaza direct eficienta energetica si grija pentru mediu.

Un rezumat al comentariilor publice va fi disponibil board-ului de directori inainte ca decizia finala sa fie aprobata. Desi va tine cont de comentarii, Banca nu va putea raspunde in mod individual la comentarii publice sau mesaje. Dupa ce strategia va fi aprobata, un rezumat al comentariilor publice precum si raspunsul managementului Bancii la acestea vor fi publicate pe site-ul Bancii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*