Participare în cadrul conferinței EDAMA (Istanbul, Turcia)

MENA networkÎn perioada 9-11 octombrie 2013, Valentina Dimulescu a reprezentant SAR în calitate de trainer la cea de-a doua conferință generală din cadrul proiectului „Engaging Democratic Activists for MENA Advancement”. Acest proiect este susținut de către Partners for Democratic Change (PDC), Partners-Jordan, Centre for Applied Non Violent Action and Strategies (CANVAS), Instiute for War & Peace Reporting (IWPR) și a implicat crearea unei platforme online și offline pentru reprezentanții societății civile (non)instituționalizate din 12 țări din Orientul Mijlociu și Nordul Africii. Obiectivul acesteia este de a suștine consolidarea interacțiunii și schimbului de informații între activiștii pro-democrație din Alegria, Egipt, Irak, Iordania, Kuweit, Liban, Libia, Maroc, Oman, Siria, Tunisia și Yemen.

Scopul acestei conferințe a fost furnizarea unor sesiuni de coaching și one-on-one feedback în ceea ce privește progresul implementării unor proiecte locale axate pe îmbunătățirea capacității societății civile de a întreprinde activități de watchdog și advocacy. În cadrul conferinței a fost prezentată istoria inițiativei Alianța pentru o Românie Curată și succesul acestia la nivel regional. Mai precis, au fost prezentate atat metodologia dezvoltată și folosită pentru a evalua și monitoriza profilul și activitatea candidaților pentru alegerile locale și naționale, cât și strategia de advocay folosită pentru a atinge obiectivul îmbunătățirii integrității acestor candidați de-a lungul timpului. De asemenea, participanții au fost încurajați să se alăture unui alt proiect inițiat de către SAR care este activ la nivel regional: rețeaua Civil Society Against Corruption.

Organizatorii și participanții au fost interesați de inițiativa „Carta Albă a Bunei Guvernări”, considerându-o un exemplu de buna practică. În plus, Carta este folosită drept model de către organizatorii conferinței și un grup de ONG-uri siriene pentru a convinge guvernul sirian să îmbunătățească transparența instituțională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*