Participare la dezbaterea pe marginea proiectului de Regulament privind Fondul european pentru investiții strategice (Planul Juncker)

event_1Reprezentanta SAR, Valentina Dimulescu, a participat la dezbaterea pe marginea proiectului de Regulament privind Fondul european pentru investiții strategice (Planul Juncker) organizat de către Biroul Parlamentului European în România la data de 20 martie.

La masa rotundă au participat următorii deputați europeni: Theodor Stolojan, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare (PPE), Cătălin Ivan, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare S&D), Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete (PPE). De asemenea, reprezentanți ai administrației publice și ai altor instituții și organizații au avut intervenții în cursul dezbaterii. Reprezentantul SAR s-a axat pe lista de proiecte considerate de importanță strategică trimisă de către autoritățile române către Banca Europeană de Investiții (BEI) și a atras atenția către potențialul investițional existent în sectorul biomasei, fapt ce nu a fost oglindit în sugestiile României. De asemenea, în lista transmisă BEI, ce conține 337 de proiecte în valoare totală de 62 miliarde euro, există o serie de propuneri de impact neglijabil care nu ar fi trebuit incluse, precum extinderea unor săli de conferințe.

Lista proiectelor transmise de către autoritățile române poate fi consultată aici: http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-investment/plan/docs/project-list_part-2_en.pdf      

Proiectul de Regulament este prevăzut a fi dezbătut, amendat și adoptat de Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European în data de 1 aprilie 2015, urmând a fi dezbătut și adoptat de Parlamentul European în cursul sesiunii sale de plen din iunie 2015, în baza procedurii legislative ordinare, care implică co-decizia între Consiliul UE și Parlamentul European, pe marginea propunerilor Comisiei Europene.

Înregistrarea video și transcriptul evenimentului pot fi accesate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*