Piedici pe piata muncii pentru persoanele cu dizabilitati

Noiembrie 2009

Persoanele cu dizabilitati din Romania intampina piedici majore la angajare. Subevaluarea capacitatii de a munci si lipsa calificarilor profesionale duc la crearea unui cerc vicios de excludere de pe piata muncii a 83,3% din persoanele cu dizabilitati din Romania.

Cei care reusesc totusi sa-si gaseasca un loc de munca intampina de cele mai multe ori diverse forme de discriminare din partea angajatorilor sau a colegilor de lucru.

Impartite intre cele care declara ca nu pot munci din cauza problemelor de sanatate si cele care nu gasesc un loc de munca potrivit, persoanele cu dizabilitati care nu muncesc intampina probleme care de cele mai multe ori nu isi gasesc locul pe agenda publica.

Din initiativa comuna a SAR si a Fundatiei Motivation, cu sprijinul Fondului Social European(FSE), pentru prima data in Romania s-au colectat si analizat date statistice si calitative cu privire la ocuparea persoanelor cu dizabilitati. Rezultatele cercetarii noastre pot fi citite in raportul „Diagnostic: EXCLUS DE PE PIATA MUNCII. Piedici in ocuparea persoanelor cu dizabilitati din Romania”.

 

 

Foto: www.cariereonline.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*