Prezentare a rezultatelor de cercetare din proiectele ANTICORRP şi DIGIWHIST la Bruxelles

Pe 28 aprilie, preşedintele SAR, prof. Alina Mungiu-Pippidi a participat la Bruxelles la cel mai recent eveniment de prezentare a rezultatelor din proiectele de cercetare ANTICORRP şi DIGIWHIST, intitutlat „Fighting corruption: from headlines to real impact”. Evenimentul a tratat teme cum ar fi corupţia, măsurarea acesteia şi implicaţiile sale la nivel de politici publice, mai ales într-un context complicat format din mai multe ţări, cum este Uniunea Europeană.

Corruption and braindrainPrin studierea unor indicatori obiectivi de măsurare a nivelului de corupţie, s-a arătat cum aceasta afectează bunăstarea societăţii. La nivel european, încrederea în UE, activităţile de inovare şi eficacitatea guvernului se corelează pozitiv cu un nivel scăzut al corupţiei. Această relaţie se menţine pentru diferite măsurători cum ar fi eficacitatea măsurilor anticorupţie, controlul corupţiei sau integritatea publică.

Înregistrarea întregului eveniment este disponibilă aici, iar un sumar al principalelor descoperiri se poate vedea aici (ambele în engleză).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*