Raport ANTICORRP citat în “The Economist”

Raportul “Why do some societies manage to establish control of corruption and others not?” (De ce unele societăți reușesc să controleze corupția iar altele nu?)  elaborat în cadru proiectului ANTICORRP  implementat de SAR împreună cu Hertie School of Governance, a fost citat în articolul “Ukraine’s economy, War-torn reform”. Articolul vizează tema corupției în Ucraina, arătând că guvernul a înregistrat anumite progrese, dar mai este mult de lucru în această direcție.

Raportul ANTICORRP este menționat în legătură cu una dintre principalele sale concluzii că „instituțiile dedicate luptei anticorupție sunt de regulă sortite eșecului, pentru că în general devin ele însele o țintă a corupției și a influențelor politice.”

Raportul răspunde la întrebarea: de ce unele societăți reușesc să controleze corupția pe când altele nu? Controlul corupției este definit în acest raport ca fiind capacitatea unei societăți de a restrânge comportamentul individual corupt pentru a impune integritatea individuală în serviciul public și în politică, precum și de a evita acapararea statului de interese private.

Proiectul ANTICORRP este finanțat de Programul Cadru 7 al Comisiei Europene și scopul său este de a investiga și de a explica factorii care promovează sau împiedică dezvoltarea unor politici anticorupție eficiente și imparțiale în cadrul instituțiilor guvernamentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*