09.2010: “Resurse umane în magistratură. Cum se intră şi cum se iese din sistem”

Societatea Academica din Romania (SAR) impreuna cu Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)  evalueaza efectele reale şi eficienta Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) in domeniului Justitiei agreat de Uniunea Europeana şi Romania.

In 6 septembrie  am lansat studiul care evalueaza politicile de resurse umane in magistratura si implicatia acestora asupra actului de justitie si luptei impotriva coruptiei.

Studiul analizeaza principalele tendinte ale politicii de resurse umane in magistratura, mai ales in ceea ce priveste intrarea in sistem (selectia), iesirea si promovarea la instante si parchete superioare si in functii de conducere. Analizam implicatiile pe care le are specializarea in cadrul sistemului si efectele amanarii deciziei privind desfiintarea instantelor si parchetelor mici.

Studiul este cel de-al treilea din cadrul proiectului “Evaluarea eficientei Mecanismului UE de Cooperare si Verificare in domeniul Justitiei. Recomandari pentru perioada post-2009”. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 – Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Studiul poate fi citit in documentul PDF atasat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*