Să facem împreună legi pentru natură!

Federația  Coaliția Natura2000 România, împreună cu partenerii săi, ProPark Fundația pentru Arii Protejate, Societatea Ornitologică Română și Societatea Academică din România, se concentrează pe îmbunătățirea cadrului legislativ din sectorul conservării biodiversității, având ca principal efect  facilitarea și promovarea unui management eficient pentru ariile naturale protejate din România.

Proiectul debutează cu monitorizarea lucrărilor Camerei Deputaților, activitate ce va fi derulată împreună cu Societatea Ornitologică Română  pe toată perioada proiectului. Procesul de monitorizare și amendare a inițiativelor legislative se va încheia cu o conferință națională pentru dezbaterea principalelor provocări la care este supus cadrul legal specific.

Susținerea implementării corecte a legislației va fi facilitată de partenerul ProPark – Fundația pentru Arii Protejate prin instruire și mentorat pentru 45 de reprezentanți ai administratorilor și custozilor de arii protejate, dar și a agențiilor locale de protecția mediului.

Totodată, proiectul va promova 24 de arii protejate din România prin înființarea unei pagini speciale pe portalul www.romaniacurata.ro și publicarea unei serii de articole de presă scrise de jurnaliști colaboratori ai Societății Academice din România.

Rezultatele proiectului: 

  • îmbunătățirea cadrului legislativ prin elaborarea a cel puțin 6 amendamente la proiectele de lege,
  • peste 24 de articole pentru promovarea ariilor protejate,
  • cel puțin 45 factori de decizie instruiți în implementarea corectă a legislației privind impactul asupra mediului.

Vizibilitatea proiectului va fi asigurată în principal prin parteneriatul cu Societatea Academică din România care a creat pe portalul www.romaniacurata.ro o secțiune specială pentru arii protejate.

Acțiunile desfășurate vor intra în atenția a peste 40.000 de persoane – custozi, administratori, funcționari din instituțiile de resort, parlamentari și politicieni, iubitori de mediu în general.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, aprilie 2016 – martie 2017,  având o finanțare totală de 65.816,00 CHF, dintre care 59.216,00 CHF reprezintă finanțare nerambursabilă și 6.600,00 CHF contribuția proprie.

One Response to Să facem împreună legi pentru natură!

  1. Agata says:

    O initiativa laudabila! Impreuna se refera si la populatie? Noi cum putem contribui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*