SAR a gazduit vizita de studiu a studentilor Universitatii de Stiinte Aplicate BFI din Viena

Poza stire 1Pe 11 decembrie 2015, SAR a gazduit o vizita de studiu a unui grup de studenti care se specializeaza pe zona Marii Negre in cadrul Universitatii de Stiinte Aplicate bfi din Viena. Scopul vizitei a fost acela de a obtine mai multe detalii cu privire la situatia economica, politica si de afaceri din Romania, dar si de a discuta perspectivele viitoare.

Cercetatorii SAR, Valentina Dimulescu si Andrei Macsut au prezentat organizarea generala si cateva dintre proiectele de cercetare si de activism social aflate in curs de desfasurare.

Valentina Dimulescu a prezentat principalele rezultate ale cercetarii “Particularismul în distribuirea resurselor publice în România: achizițiile publice în sectorul construcțiilor”. Analiza a fost elaborata in cadrul proiectului FP 7 ANTICORRP, Pachetul de cercetare 8 intitulat “Coruptie, assistenta si dezvoltare”. Atentie deosebita a fost acordata diferentei dintre companiile de constructii romanesti si cele internationale in ceea ce priveste activitatea acestora pe piata nationala si locala si implicarea lor in practici corupte de achizitii publice.

Andrei Macsut a prezentat studentilor Harta Coruptiei Judetene, o aplicatie online interactiva  ce reprezinta grafic sentintele penale finale date din perioada 2010-2014  de catre instantele de judecata in cazul personelor implicate in cazurile de coruptie investigate de catre DNA. Aceasta contine date extrase manual din comunicatele de presa ale DNA la nivel de condamnare individuala. In plus, scopul si site-ul Romaniei Curate a fost descris, atentie sporita acordandu-se  activitatii de watchdog prin prezentarea cazului Schweighofer.

Proiectul ANTICORRP este finantat de Programul Cadru 7 al Comisiei Europene si scopul sau este de a investiga si de a explica factorii care promoveaza sau impiedica dezvoltarea unor politici anticoruptie eficiente si impartiale.

Poza stire 2

Poza stire 3Poza stire 4Poza stire 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*