SAR cere abrogarea OUG 58/2010 – reflectarea in presa

SAR

EvZ

Haosul depunerii declaraţiilor la Fisc: SAR cere abrogarea OUG 58/2010

Societatea Academică din România (SAR) solicită abrogarea OUG 58/2010 şi a normelor sale de aplicare, precum şi eliberarea din functie a celor care au redactat sau au avizat actul normativ şi normele sale de aplicare. În ultimele zile a fost hoas la ghişeele Administraţiilor Financiare şi la Casele de Pensii, luate cu asalt de cei care desfăşoară activităţi independente sau sunt plătiţi cu drepturi de autor.

Citeste mai mult

Jurnalul National

SAR cere abrogarea OUG 58/2010

Potrivit SAR, OUG 58/2010 are probleme majore de concepţie şi redactare şi trebuie abrogată neîntârziat. În formularea actuală, legea creşte nepermis discreţia administrativă. Ordonanţa se contrazice flagrant cu normele de aplicare, fiind, de fapt, neimplementabilă. SAR recomandă contribuabililor să nu depună nici un fel de declaraţii până când actul legislativ nu este reemis într-o formă clară şi corectă.

Citeste mai mult

Financiarul.ro

Haosul depunerii declaraţiilor la Fisc: SAR cere abrogarea OUG 58/2010

Cei de la SAR mai spun că definiţia activităţilor care pot fi „reconsiderate” ca activităţi dependente (şi pentru care taxele datorate sunt identice cu cele pentru contractele de munca) este confuză şi imposibil de aplicat.

Citeste mai mult

TVR

Societatea Academică din România cere abrogarea Ordonanţei 58/2010(video)

Conducerea organizaţiei spune că a susţinut lărgirea bazei de impozitare ca soluţie pentru creşterea veniturilor publice, dar că această ordonanţă, împreună cu normele de aplicare, generează haos. În plus, termenele de depunere a acestor declaraţii sunt imposibil de respectat, iar amenzile sunt exagerat de mari.

Invitată în Telejurnal, pentru a explica acest demers, este Laura Ştefan, coordonator de proiecte la Societatea Academică din România.

Citeste mai mult

Hotnews.ro

Societatea Academica din Romania cere abrogarea Ordonantei care impune declaratii si contributii pentru veniturile din activitati independente

Unul dintre argumentele principale prezentate in comunicatul SAR este acela ca OUG 58/2010 “nu va aduce la buget suma, de altfel modica, care este tinta Guvernului. Ea creste nepermis costurile de tranzactie atat pentru cetatean cat si pentru stat si, la o analiza reala, se vede ca e mai degraba costisitoare decat profitabila”.

Citeste mai mult

Capital

Societatea Academică din România cere abrogarea OUG 58/2010

În opinia SAR, această ordonanţă nu va aduce la buget http://www.capital.ro/images/cuvant-carte.gif suma, de altfel ”modică”, care este ţinta Guvernului, actul normativ ‘crescând nepermis costurile de tranzacţie atât pentru cetăţean cât şi pentru stat şi, la o analiză reală, dovedindu-se mai degrabă costisitoare decât profitabilă’.

Citeste mai mult

Ziarul de Vrancea

SAR cere abrogarea ordonantei privind plata drepturilor de autor

SAR precizeaza ca “termenele de depunere a acestor declaratii sint nerezonabile si imposibil de respectat, împingindu-i pe cetateni la nerespectarea legii si culpabilizindu-i în mod nejustificat”. In plus, reprezentantii SAR sustin ca actul normativ nu va reusi sa aduca la buget suma estimata de Guvern. SAR precizeaza ca “termenele de depunere a acestor declaratii sint nerezonabile si imposibil de respectat, împingindu-i pe cetateni la nerespectarea legii si culpabilizindu-i în mod nejustificat”. In plus, reprezentantii SAR sustin ca actul normativ nu va reusi sa aduca la buget suma estimata de Guvern.

Citeste mai mult

Euractiv.ro

Societatea Academica din Romania cere abrogarea Ordonantei care impune declaratii si contributii pentru veniturile din activitati independente

OUG 58/2010 si normele sale de aplicare sunt un exemplu clar de reglementare aberanta si imposibil de aplicat, care saboteaza statul de drept. Faptul ca aceasta reglementare a putut trece de instantele de avizare ridica un serios semn de intrebare asupra capacitatii Guvernului. Cei care au redactat si au avizat aceste reglementari trebuie demisi neintirziat, iar ordonanta abrogata.

Citeste mai mult

Au mai scris juridice.ro, financiarul.com,   stiriong.ro ,.telegrafonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*