SAR si CJI au gazduit in Bucuresti intalnirea de proiect a Pachetului de Cercetare 6 din cadrul ANTICORRP

Poza-stire-1024x591SAR și CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent) au găzduit în București întâlnirea de proiect din cadrul proiectului ANTICORRP între 25-26 septembrie 2015. SAR a fost reprezentată la întâlnire de cercetătorii Ioana Avădani, Natalia Milevschi și Valentina Dimulescu.

Pachetul de Cercetare 6 denumitMedia si Coruptia” se concentrează pe modul în care corupția este reflectată în media, care sunt tendințele în ceea ce privește relatarea în presă și felul în care toate acestea sunt legate de strategiile naționale și internaționale pentru combaterea corupției.

Întâlnirea s-a axat pe aspectele metodologice ale analizei cantitative de conținut în vederea înțelegerii schimbărilor în agendele media din țările studiate (Italia, Marea Britanie, Franța, Ungaria, Slovacia, România, Letonia), dar și pe aspectul calitativ ce constă în patru studii de caz referitoare la implicarea jurnaliștilor în cazuri de corupție.

Acest  pachet de cercetare va oferi o primă analiză a vulnerabilității presei în fața corupției, explicând în ce circumstanțe media poate juca rolul său așteptat de susținere a constrângerilor normative.

Proiectul ANTICORRP este finanțat de Programul Cadru 7 al Comisiei Europene iar scopul său este de a investiga și de a explica factorii care promovează sau împiedică dezvoltarea unor politici anticorupție eficiente și imparțiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*