Se lansează STUDENT ARC, un nou mecanism de promovare a bunei guvernări şi combatere a corupţiei

Societatea Academica din România va invita sa participati la evenimentul prilejuit de lansarea proiectului STUDENT ARC.

Alianţa pentru o Românie Curată continua si in mediul universitar misiunea sa de promovare a bunei guvernari si de combatere a coruptiei. Partenerii nostri sunt tinerii colegi de la Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Scopul nostru este acela de a construi un mecanism de monitorizare a vietii universitare, a institutiilor publice pentru ca tinerii sa stie cum si unde trebuie sa deschida usi catre Romania curata. Ii invitam pe studenti sa participe alaturi de noi la redesenarea, in timp real, a regulilor jocului bunei guvernari.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 mai 2012, intre orele 11.00 – 12.30, in Sala de Lectura a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti (str. Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1).

Alina Mungiu-Pippidi, presedinte al Societatii Academice din Romania, initiator al Aliantei pentru o Romanie curata, profesor de politici publice la Hertie School of Governance, va modera aceasta intalnire cu studentii din cadrul mai multor facultati, cu lideri ai organizatiilor membre ARC, cadre didactice, reprezentanti ai societăţii civile.

Invitat special este Dl. Mark H. Gitenstein, Ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, sustinator al proiectului STUDENT ARC.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti

4 Responses to Se lansează STUDENT ARC, un nou mecanism de promovare a bunei guvernări şi combatere a corupţiei

 1. Aya says:

  A propos de “Cine ridica sabia, de sabie va pieri”,
  sa ne (si) amuzam.
  Serios!

  http://www.youtube.com/watch?v=2oHpmzpe-sY

 2. Aya says:

  MONICA MACOVEI, IMPLICATA IN “CURATAREA” PIETEI UNIVERSITATII DE PROTESTATARI, IN 13 IUNIE 1990

  In 13 iunie 1990, Monica Macovei era procuror la Procuratura sectorului 1 Bucuresti. A facut parte din grupul de procurori implicati in 13 iunie 1990, in “supravegherea” retinerii, imbarcarii in autobuzele Politiei si transportarii la unitatea de jandarmi de la Magurele a protestatarilor aflati in Piata Universitatii, in cadrul celebrei actiuni de “curatare a locului”.

  Monica Macovei s-a deplasat, deopotriva cu alti procurori (unii, de la Procuratura Municipiului Bucuresti- precum Alexandru Tuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu) la unitatea de jandarmi de la Magurele pentru a “supraveghea bunul mers” al lucrurilor.
  In acea actiune, Monica Macovei a fost colaboratoarea generalului Corneliu Diamandescu (in epoca, seful IGP) – cel care ii raporta ministrului Chitac “am dat foc autobuzelor, conform intelegerii”- si cu generalul Batlan (seful Politiei Capitalei) – cel care declara despre protestatarii revoltati ca sunt “scursură din întreaga ţară, rebut social, canalii”.

  Monica Macovei avea sa declare, ulterior, ca la unitatea de jandarmi de la Magurele era liniste si pace, retinutii nu prezentau urme de volenta si ca, in calmul general, dadeau declaratii “la mese” supravegheati (amical, s-ar deduce din tonul procuroarei Macovei) de politisti.
  Iata ce afirma Monica Macovei referitor la acel moment: “13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratura a sectorului 1 si, impreuna cu alti doi colegi de la aceeasi unitate, am fost trimisi la Unitatea Militara de la Magurele (…) La Magurele, am vazut ca cei ridicati din Piata Universitatii stateau la mese si scriau declaratii sub supravegherea unor politisti. Nu am vazut nici un act de violenta”.

  Orice comentariu este de prisos!

  • Mark says:

   Poate ca ce spuneti e adevarat. Si adevarul conteaza. Dar e pacat sa scrieti niste chestiuni fara a pomeni,macar in treacat, de ceea ce a insemnat, cu adevarat, Monica Macovei, pentru justitia din Romanika.

 3. Monica says:

  Ce face Societatea Academica Romana (SAR), ce face Madam Lippidi, care l-au sustinut pe Derbedeul plagiator, incompetent si impertinent, sa ajunga in fruntea guvernului ? Ce fac SAR si Madam Lippidi cind vad asaltul incompetentilor, plagiatorilor, derbedeilor, coruptilor, impostorilor asupra tarii ?
  De ce nu-si da imediat demisia si Madam Lippidi de la SAR, pentru ca a sustinut cel mai incompetent si cel mai corupt guvern sa ajunga la putere, pentru ca a mintit, a dezinformat, a calomniat si a intoxicat alegatorii cu campania ei mizerabila impotriva guvernului Boc, guvern care a salvat tara de la faliment, care a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica, guvern care a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei, guvern care a atenuat, a limitat si a redus la minimum posibil efectele crizei economice mondiale, asupra tarii.
  De ce nu explica madam Lippidi ca fara masurile corecte si absolut necesare de austeritate, adoptate de guvernul Boc, tara ar fi fost astazi in faliment, in incetare de plati, salariile si pensiile ar fi fost mult mai mici, nu s-ar fi putut plati cu lunile, somajul ar fi fost urias, inflatia ar fi fost scapata de sub control, moneda nationala s-ar fi prabusit ? De ce nu explica Madam Lippidi, ca pe noi nu ne-ar fi imprumutat nimeni cu sute de miliarde de euro ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*