TRAINING PRIVIND ELABORAREA POLITICILOR PUBLICE ÎN EDUCAŢIE

IMG_7671Societatea Academică din România (SAR) împreună cu Ministerul Educației Naționale, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), a organizat în perioada 28 noiembrie -€“ 1 decembrie 2013 un seminar de politici publice unic în România.

Seminarul a avut loc la Hotelul Mirage din Snagov, şi a reunit 40 de participanți, specialişti în educație, selectați pe criterii competitive. Pe parcursul celor trei zile și jumătate, experți de la Hertie School of Governance (Berlin), SAR, UEFISCDI, și Universitatea Harvard din SUA le-au împărtășit participanţilor idei și noțiuni teoretice în cadrul mai multor sesiuni, atât în limba engleză, cât și în limba română. Lectorii prezenți la acest seminar au fost prof. Alina Mungiu-Pippidi (Hertie School of Governance &Președinte SAR), Peter Rado (expert internațional în educație), Valentin Ariton (expert afiliat SAR și expert în evaluarea politicilor), Răzvan Orășanu (director de cercetare SAR), și Corina Murafa (expert politici publice în educație).

Cei 40 de participanți au învățat atât noțiuni teoretice bazate în special pe modelul lui Eugene Bardach prezentând cei 8 pași care trebuie parcurși în elaborarea unei politici publice, dar şi să participe la exerciții practice constând în elaborarea unei politici publice în domeniul educației, având ca pas de pornire definirea unei probleme existente în învățământul superior românesc. În cadrul diferitelor workshopuri, participanții au fost împărțiți în grupe de lucru, aceştia primind feedback atât de la alţi participanți, cât și de la facilitatorii seminariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*