Cartea presedintelui SAR Alina Mungiu-Pippidi, “Tranziţia. Primii 25 de ani”, a fost lansată oficial în prezenţa preşedintelui ales Klaus Iohannis

Volumul “Tranziţia. Primii 25 de ani”, de Alina Mungiu-Pippidi şi Vartan Arachelian, a fost lansat vineri 21 noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, în prezenţa preşedintelui ales Klaus Iohannis.

“Tranziţia. Primii 25 de ani”, apărută la Editura Polirom, este o carte de dialoguri, înregistrată în august 2014, o carte care reface, prezintă şi focalizează traseul profesional şi civic al Alinei Mungiu-Pippidi. Cartea oferă un răspuns la întrebări precum: De ce a căzut comunismul? Revoluţie sau lovitură de stat? Democraţie de vitrină sau populism? Cât a reuşit anticomunismul? Cum s‑a construit capitalismul românesc ? Unde l‑am pierdut pe Băsescu?

În carte, cei doi autori discută, într-o serie de zece convorbiri, pe subiecte precum motivele pentru care comunismul românesc a plantat sămânţa unei tranziţii dificile, dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, de ce în România nu a existat lustraţie sau cum ar putea fi maximizată performanţa ţării în UE.

Prezent la lansare, preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat că, din carte, reiese că Alina Mungiu-Pippidi a rămas ”un om independent” în gândire. Alături de Alina Mungiu Pippidi au mai fost prezenţi la eveniment scriitorul Liviu Antonesei şi criticul şi istoricul literar Daniel Cristea Enache.

Galerie foto:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC