Hotnews – Raport SAR: Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei trebuie sa-si recupereze independenta fata de Guvern pentru a putea face fata presiunilor politice

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si-a pierdut anul trecut autonomia bugetara, fapt care afecteaza independenta institutiei, iar Comisia Europeana ameninta Romania cu un infringement din martie 2011, se arata intr-o analiza realizata de Societatea Academica din Romania (SAR). Potrivit raportului (vezi documentul atasat), ANRE trebuie sa devina independenta si sa incaseze venituri proprii din taxele de licenta pentru a putea rezista presiunilor politice. Potrivit SAR au existat presiuni politice pentru mentinerea preturilor la energia electrica si gaze la un nivel redus.

“Comisia Europeana spune ca pentru a nu fi influentat politic, ANRE trebuie sa aiba un buget propriu, din taxele de licenta. Comisia Europeana a reactionat dur trimitand o scrisoare de amenintare cu infringement din martie 2011”, a declarat Ana Otilia Nutu, reprezentant SAR.

Citeste continuarea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*