Southeast Europe Coalition on Whistleblower Protection

logo_top-1The Southeast Europe Coalition on Whistleblower Protection este o coaliție dedicată protejării drepturilor whistleblower-ilor, luptei anticorupție și promovării libertății de exprimare creată intre 9-10 Noiembrie 2015 de către 12 organizații din Sud-Estul Europei. Coaliția are 28 de membri si parteneri în 12 țări (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Kosovo, Ungaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România și Serbia), Societatea Academică din România fiind una dintre ele.

Obiective:

Obiectivul inițiativei regionale este de a construi o platformă prin intermediul site-ului unde jurnaliști, activiști și experți pe domeniul drepturilor omului și al libertății de exprimare pot discuta despre problemele whistleblower-ilor din regiune.

Coaliția vrea să monitorizeze cazurile unde diverse guverne sau companii amenință sau aleg să intimideze eventuali whistleblowers. O atenție sporită va fi oferită și legilor care sunt implementate prost sau nu reușesc să ofere destulă protecție.

O altă zonă de interes este informarea și educarea opiniei publice în privința whistleblowing-ului, Coaliția speră că o societate mai informată poate îmbunătăți transparența guvernelor si a corporațiilor.

Parteneri:

Donor: National Endowment for Democracy

Perioada de Implementare: 15 Mai 2016 – 15 Noiembrie 2017

Buget: $68.000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*