Reactia presei la dezbaterea privind Strategia Nationala Anticoruptie, organizata de Alianta pentru o Romanie Curata si Ministerul Justitiei

Dezbaterea referitoare la noua Strategie Nationala Anticoruptie 2011-2014, organizata de Alianta pentru o Romanie Curata si Ministerul Justitiei luni, 3 octombrie, a fost reflectata cu interes de catre presa centrala.

  • Hotnews.roDezbatere privind Strategia Nationala Anticoruptie 2011 – 2014 / Director DGA: Ar fi utila introducerea testelor de integritate in institutiile publice, de Victor Cozmei, 3 octombrie 2011

“”Gasesc utila introducerea testelor de integritate ca masura administrativa in randurile functionarilor publici. Cand zic test de integritate ma refer la simularea unei situatii reale intalnita in general in activitatea unui functionar public si vedem daca isi face sau nu datoria. Daca s-ar cunoaste despre aceste teste, ar fi deja un factor descurajant”, a declarat directorul general al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Janica Arion-Tiganasu, in cadrul unei dezbateri referitoare la noua Strategie Nationala Anticoruptie, dezbatere organizata luni, 3 octombrie, de catre Ministerul Justitiei si Alianta pentru o Romanie Curata. Dezbaterea a vizat si aspecte referitoare la educatia anticoruptie, la transparenta institutionala si la finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale.”

Continuarea aici.

  • Romania-ActualitatiStrategia anticorupţie, în dezbatere publică, de Diana Surdu, 3 octombrie 2011

“Strategia naţională anticorupţie asigură implementarea recomandărilor formulate în numeroase rânduri de către oficiali din Comisia Europeană şi insistă pe promovarea integrităţii instituţionale. În cele trei saptămâni de la lansare, instituţii publice, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile au făcut propuneri, au adus argumente şi au venit cu soluţii la problemele acute ale luptei împotriva corupţiei, care sunt de altfel priorităţi ale Uniunii Europene.”

Continuarea aici.

Stirea a fost preluata si dezbatuta si in Curentul (Strategia Anticoruptie – Functionarii publici vor fi supusi testelor de integritate, de Ramona Feraru, 4 octombrie). Posturile radio Europa FM si Radio Romania Actualitati au realizat si difuzat materiale cu Alina Bica, secretar de stat in Ministerul Justitiei, si seful DGA, Arion Tiganasu Jenica, iar TVR Info si B1TV au transmis reportaje cu imagini preluate din timpul dezbaterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*