Webinar: Inechitatea în educație pe timp de pandemie

Societatea Academică din România (SAR) și Fundația Friedrich Ebert – România (FES) au plăcerea de a vă invita să luați parte la webinarul „Inechitatea în educație pe timp de pandemie. Provocări și soluții.”, care va avea loc joi, 16 aprilie 2020, în intervalul orar 15:00-16:15, prin intermediul platformei Zoom.

În contextul în care 188 de state din întreaga lume au închis total sau partial școlile din cauza evoluției COVID-19, o temă de interes pentru noi este modul în care România adresează problema continuității actului de educație în această perioadă, mai ales din perspectiva asigurării unui acces egal la învățarea în format online.

În momente de criză, precum acesta, cele mai afectate categorii sunt tot acelea care și în mod normal sunt vulnerabile, inechitatea și decalajele fiind și mai mult accentuate. Conform Institutului Național de Statistică, 1 din 5 copii din țara noastră trăiesc în săracie severă, neavând astfel posibilitatea de a avea acces la un device electronic, iar la nivelul gospodăriilor doar 84% sunt conectate la internet, față de 90% – media Uniunii Europene (date ale Eurostat, citate în Monitorul Social – FES).

Astfel, în cadrul evenimentului ne propunem să analizăm modul în care Ministerul Educației a ales să gestioneze situația, precum și să dezbatem împreună cu participanții potențiale soluții pentru ca actul de educație să continue în mod echitabil, pentru toți elevii. Invitați ca vorbitori la acest webinar sunt:

– Cristian Chiscop, Fundația Friedrich Ebert România;
– Constantin-Alexandru Manda, Societatea Academică din România (Școli Curate);
– Sebastian Toc, Institutul de Cercetare a Calității Vieții – Academia Română;
– Sabina Spătariu, Asociația Elevilor din Constanța;
– Mihai Vasile, Institutul pentru Solidaritate Socială.

Sunt așteptați să participe la eveniment elevi, părinți, cadre didactice, reprezentanți ai mediului politic și ai celui neguvernamental, precum și orice persoană interesată.

Pentru a lua parte este nevoie de înregistrare prealabilă, sens în care vă invităm să vă exprimați intenția completând formularul alăturat, până cel târziu joi, 16 aprilie, orele 11:00: https://bit.ly/conferinta-inechitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*